Ruispiparit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/ruispiparinetti.jpg
Ruispiparit
-
Avainsanat:
- Joulu
- Makea leivonta
Valmistusohje
100 g voita tai margariinia
2 rkl piparkakkumaustetta TAI
1 rkl kanelia, 1 tl inkivääriä, 1 tl neilikkaa ja 1 tl maustepippuria
1 dl siirappia
1 muna
1 ½ dl sokeria
4–5 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
- Sulata rasva.
- Sekoita joukkoon piparkakkumauste, siirappi, muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Anna taikinan levätä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
- Kaaviloi taikina melko ohueksi levyksi. Ota siitä piparkakkumuotilla kakkuja.
- Paista 200°C:ssa 8-10 minuuttia.
0.03 kg CO2 ekv
- Energia 49 kcal/annos
- Rasva 1.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
- Proteiini 0.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 8.8 g
- Sokerit 4 g
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Natrium 22.3 mg
- Kalsium 16.2 mg
- Rauta 0.3 mg
- C-vitamiini 0 mg
Pääraaka-aineet
-
1 1/2 dlSokeri
-
1 tlLeivinjauhe
-
2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
4 1/2 dlJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 dlSiirappi
-
2 rklKaneli, jauhettu
-
100 gVoi