Ruisrieskat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/01/Marttaliitto_tahnat_rieskat_pystyvaaka_H-640x400-1-1.jpg
Ruisrieskat
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Hävikkiherkut
- Kananmunaton
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
3 dl piimää
0,5 dl rypsiöljyä
1 mm suolaa
1,5 dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
0,25 dl hampunsiemeniä tai
pellavansiemeniä
0,5 tl soodaa
- Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna taikinan turvota puolisen tuntia.
- Jaa taikina neljään osaan ja taputtele leivinpaperin päälle pyöreiksi rieskoiksi.
- Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Ravintosisältö
- Energia 339 kcal/annos
- Rasva 16.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
- Proteiini 9.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 43.7 g
- Sokerit 4.7 g
- Kuitu, kokonais- 6.7 g
- Natrium 244.9 mg
- Kalsium 119.4 mg
- Rauta 3.3 mg
- C-vitamiini 0.8 mg
Pääraaka-aineet
-
0.5 tlRuokasooda
-
15 gPellavansiemen, kokonainen
-
130 gJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
90 gKaurahiutale
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
45 gRypsiöljy
-
300 gPiimä, ab-piimä, rasvaa 2 %, probiootteja