Rukiinen voileipäkakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/rukiinenvoileip_kakku.jpg
Rukiinen voileipäkakku
-
Avainsanat:
- Välipalat
Valmistusohje
koko n. 15 x 40 cm
40 ruishapankorppua
täyte 1:
400 g savukinkkua
2 rasiaa ( à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 dl tilliä hienonnettuna
1 dl persiljaa hienonnettuna
1/2 tl mustapippuria
täyte 2:
1 kurkku
2 rasiaa (à 200 g) yrttituorejuustoa
1 prk (150 g) ranskankermaa
kostutus:
6 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
kuorrutus:
1 tuubi (175 g) majoneesia
2 rasiaa (à 200 g) levittyvää sulatejuustoa
1 dl persiljaa hienonnettuna
koristeeksi:
200 g kinkkuviipaleita
persiljaa
- Valmista ensin täytteet.
- Täyte 1. Hienonna kinkku. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna täyteen vetäytyä jääkaapissa.
- Täyte 2. Raasta pesty kurkku hienoksi raasteeksi ja purista neste pois mahdollisimman tarkkaan. Yhdistä raasteeseen muut aineet ja sekoita hyvin.
- Levitä leikkuulaudalle kelmua siten, että se ulottuu joka puolelta 15 cm reunan yli.
- Kiehauta vesi ja liemikuutio. Kasta hapankorppu liemeen ja aseta se leikkuulaudan reunaan. Kasta toinen korppu samoin, ja aseta se edellisen korpun viereen puskusaumaan. Lado vierekkäin yhteensä kahdeksan kostutettua hapankorppua.
- Levitä puolet kinkkutäytteestä ensimmäisen hapankorppukerroksen päälle huolellisesti reunoja myöten. Tasoita. Aseta uusi kerros kostutettuja hapankorppuja kinkkutäytteen päälle.
- Levitä korpuille puolet kurkkutäytteestä. Aseta taas päälle kerros kostutettuja hapankorppuja.
- Levitä päälle loput kinkkutäytteestä ja aseta kinkkutäytteen päälle kerros kostutettuja hapankorppuja. Levitä loput kurkkutäytteestä ja aseta päällimmäiseksi kerros kostutettuja hapankorppuja.
- Kääri kakku tiiviisti kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.
- Sekoita keskenään majoneesi, sulatejuusto ja persilja. Levitä kuorrutetta kakun päälle ohuesti ja reunoille paksummin.
- Koristele kakku kinkkurullilla ja persiljalla.
0.92 kg CO2 ekv
- Energia 322 kcal/annos
- Rasva 26.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 12.9 g
- Proteiini 8.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.1 g
- Sokerit 2.5 g
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Natrium 714.9 mg
- Kalsium 116.5 mg
- Rauta 1.1 mg
- C-vitamiini 5.3 mg
Pääraaka-aineet
-
400 gYrttilevite, tuorejuusto, margariini, valkosipuli
-
400 gramsKokolihaleikkele, saunapalvikinkku, rasvaa 6 %
-
400 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
-
6 rklPersilja
-
200 gKokolihaleikkele, kinkkuleikkele, vähärasvainen, rasvaa 3,1%
-
6 rklPersilja
-
400 gSulatejuusto, rasvaa 27-35 %, runsasrasvainen
-
175 gMajoneesi, rasvaa 80 %
-
2 kplKasvisliemikuutio
-
6 dlVesi, vesijohtovesi
-
150 gCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 %
-
400 gKurkku
-
1/2 tlMustapippuri
-
6 rklPersilja
-
6 rklTilli, tuore
-
150 gCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 %
-
400 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, cremebonjour/cantadou
-
400 gHapankorppu