Rukiiset poroleivokset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/poroleivokset.jpg
Rukiiset poroleivokset
Valmistusohje
Pohja:
200 g saaristolaisleipää tai vastaavaa
50 g voita
Täyte:
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
150 g kylmäsavuporoa
1 punainen paprika
1/2 pieni punasipuli
2 dl turkkilaista jogurttia
200 g raejuustoa
1 dl persiljaa hienonnettuna
mustapippuria
Koristeeksi: lakkahilloa, persiljatupsuja
- Hienonna leipäviipaleet muruksi veitsellä tai monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
- Vuoraa 15 x 20 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla ja painele seos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin kovettumaan.
- Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 10 minuutiksi.
- Hienonna poro ja kuorittu punasipuli, kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi. Yhdistä täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna kaksi ruokalusikallista vettä. Puristele pehmenneet liivatelehdet ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen ohuena nauhana täytteen joukkoon.
- Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
- Leikkaa levystä annospaloja ennen tarjoilua. Koristele lakkahillolla ja persiljalla.
Testattu Marttakeittiössä
0.55 kg CO2 ekv
- Energia 153 kcal/annos
- Rasva 7.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.6 g
- Proteiini 8.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 14.6 g
- Sokerit 6.2 g
- Kuitu, kokonais- 1.8 g
- Natrium 438.1 mg
- Kalsium 53.2 mg
- Rauta 1.8 mg
- C-vitamiini 35.3 mg
Pääraaka-aineet
-
150 gKokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu
-
3 rklPersilja
-
2 rklHillo, fruktoosilla makeutettu
-
200 gRaejuusto, rasvaa 2-5 %
-
1/2 tlMustapippuri
-
6 rklPersilja
-
2 dlJogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %
-
170 gPaprika, punainen
-
2 rklVesi, vesijohtovesi
-
4 gLiivate
-
50 gVoi
-
200 gRuisleipä, mallasleipä, saaristolaisleipä, rukiinen