Runebergin kakku

8 annosta

Valmistusohje

150 g margariinia tai voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
1 dl korppujauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
50 g mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl omenamehua

Lisäksi: vadelmahilloa
Koristeeksi: tomusokerikuorrutetta

  1. Voitele ja korppujauhota  tasapohjainen kakkuvuoka tai irtopohjavuoka.
  2. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
  3. Lisää munat yksitellen.
  4. Mittaa korppujauhot, vehnäjauhot, mantelirouhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri toiseen kulhoon. Sekoita ja lisää taikinaan omenamehun kanssa.
  5. Kaada taikina vuokaan. Tee taikinaan koloja ja laita niihin vadelmahilloa.
  6. Paista kakkua 175°C:ssa noin 45 minuuttia.

    Anna kakun jäähtyä hetki.
    Kumoa kakku ja käännä oikein päin.
    Tee hillosilmiä paistuneiden hillokolojen päälle.
    Koristele kakku vielä tomusokeri-vesiseoksella.
Hiilijalanjälki
0.3 kg CO2 ekv
  • Energia 425 kcal/annos
  • C-vitamiini 4.1 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • Kalsium 175.5 mg
  • Natrium 311.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Sokerit 41.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 58.5 g
  • Proteiini 5.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.9 g
  • Rasva 20.1 g