Ruokaisa perunasalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/05/Martat_herne_perunasalaatti_vaaka_H.jpg
Ruokaisa perunasalaatti
Tämä perunasalaatti on täynnä kevään makuja! Herneet ja retiisit antavat salaattiin väriä ja rousketta. Salaatin kruunaa kastikkeessa oleva kalasäilyke.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kala
- Salaatit
Valmistusohje
1 kg perunoita
100 g retiisejä
1 ps (200 g) herneitä (pakaste)
1 prk kalasäilykettä (esim. Järkisärki 275/195 g tai Villikala 115/150g)
1 dl majoneesia
1 dl turkkilaista jogurttia
1 tl sinappia
1 mm suolaa
1 mm mustapippuria
1 tl sokeria
1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa
(koristeluu: tuoreita yrttejä)
- Keitä perunat. Kuori ja paloittele ne lämpiminä ja laita tarjoilukulhoon.
- Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi ja lisää joukkoon.
- Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää salaattiin.
- Lisää joukkoon kalasäilyke.
- Sekoita majoneesi ja turkkilainen jogurtti. Mausta sinapilla, suolalla, pippurilla ja sokerilla. Sekoita kastike perunasalaatin joukkoon.
- Hienonna lehtipersilja ja lisää joukkoon.
- (Viimeistele salaatti koristelemalla tuoreilla yrteillä.)
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 309 kcal/annos
- Rasva 12.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.7 g
- Proteiini 13.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 34.4 g
- Sokerit 5.3 g
- Kuitu, kokonais- 4.1 g
- Natrium 311.1 mg
- Kalsium 72.6 mg
- Rauta 3.1 mg
- C-vitamiini 50.9 mg
Pääraaka-aineet
-
1.5 cup choppedPersilja, tuore
-
5 gramsSokeri
-
1 gramsMustapippuri
-
1 gramsRuokasuola, jodioitu
-
5 gramsSinappi
-
100 gramsJogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %
-
90 gramsMajoneesi, hampurilaiskastike, rasvaa 60 %
-
195 gramsFish, tuna, white, canned in water, drained solids
-
200 gramsHerne
-
100 gramsRetiisiä
-
1000 gramsPeruna, uusi