Ruokaisa perunasalaatti

Tämä perunasalaatti on täynnä kevään makuja! Herneet ja retiisit antavat salaattiin väriä ja rousketta. Salaatin kruunaa kastikkeessa oleva kalasäilyke.

G
6 annosta

Valmistusohje

1 kg perunoita
100 g retiisejä
1 ps (200 g) herneitä (pakaste)
1 prk kalasäilykettä (esim. Järkisärki 275/195 g tai Villikala 115/150g)
1 dl majoneesia
1 dl turkkilaista jogurttia
1 tl sinappia
1 mm suolaa
1 mm mustapippuria
1 tl sokeria
1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa
(koristeluu: tuoreita yrttejä)

  1. Keitä perunat. Kuori ja paloittele ne lämpiminä ja laita tarjoilukulhoon.
  2. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi ja lisää joukkoon.
  3. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää salaattiin.
  4. Lisää joukkoon kalasäilyke.
  5. Sekoita majoneesi ja turkkilainen jogurtti. Mausta sinapilla, suolalla, pippurilla ja sokerilla. Sekoita kastike perunasalaatin joukkoon.
  6. Hienonna lehtipersilja ja lisää joukkoon.
  7. (Viimeistele salaatti koristelemalla tuoreilla yrteillä.)

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 309 kcal/annos
  • Rasva 12.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.7 g
  • Proteiini 13.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 34.4 g
  • Sokerit 5.3 g
  • Kuitu, kokonais- 4.1 g
  • Natrium 311.1 mg
  • Kalsium 72.6 mg
  • Rauta 3.1 mg
  • C-vitamiini 50.9 mg