Ruokaisa sateenkaarisalaatti

G
4 annosta

Valmistusohje

1 dl kvinoaa
100 g babypinaattia tai valitsemaasi salaattisekoitusta
125 g kirsikkatomaatteja
1 keskikokoinen porkkana
1 dl säilyke- tai pakastemaissia
1 dl tuore- tai pakasteherneitä
puolikas punakaali (pieni)
(marinoitua tofua tms.)

Kastike
0,5 dl öljyä
1 rkl viinietikkaa
1 limen mehu
ripaus suolaa, pippuria ja sokeria

  1. Huuhtele ja keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja siirrä sivuun jäähtymään.
  2. Pilko kirsikkatomaatit, porkkana ja punakaali viipaleiksi tai suikaleiksi. Jos käytät pakastemaissia tai -herneitä, sulata ne.
  3. Lisää laakean astian pohjalle kvinoa ja babypinaatti. Lado päälle sateenkaaren värien mukaisesti tomaatit, porkkana, maissi, herne ja punakaali.
  4. Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Valuta salaatin päälle tai tarjoile kannusta erikseen.
  5. Jos haluat salaatista astetta ruokaisamman, voit tarjota sen vaikkapa kuutioidun tofun kanssa.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.52 kg CO2 ekv
  • Energia 239 kcal/annos
  • Rasva 16 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
  • Proteiini 5.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21 g
  • Sokerit 5.1 g
  • Kuitu, kokonais- 3.7 g
  • Natrium 155.8 mg
  • Kalsium 141.5 mg
  • Rauta 2.9 mg
  • C-vitamiini 51.3 mg