Ruokaisa sateenkaarisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_kasvisaineisto_salaatit_vaaka_H.jpg
Ruokaisa sateenkaarisalaatti
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Salaatit
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 dl kvinoaa
100 g babypinaattia tai valitsemaasi salaattisekoitusta
125 g kirsikkatomaatteja
1 keskikokoinen porkkana
1 dl säilyke- tai pakastemaissia
1 dl tuore- tai pakasteherneitä
puolikas punakaali (pieni)
(marinoitua tofua tms.)
Kastike
0,5 dl öljyä
1 rkl viinietikkaa
1 limen mehu
ripaus suolaa, pippuria ja sokeria
- Huuhtele ja keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja siirrä sivuun jäähtymään.
- Pilko kirsikkatomaatit, porkkana ja punakaali viipaleiksi tai suikaleiksi. Jos käytät pakastemaissia tai -herneitä, sulata ne.
- Lisää laakean astian pohjalle kvinoa ja babypinaatti. Lado päälle sateenkaaren värien mukaisesti tomaatit, porkkana, maissi, herne ja punakaali.
- Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Valuta salaatin päälle tai tarjoile kannusta erikseen.
- Jos haluat salaatista astetta ruokaisamman, voit tarjota sen vaikkapa kuutioidun tofun kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0.52 kg CO2 ekv
- Energia 239 kcal/annos
- Rasva 16 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
- Proteiini 5.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21 g
- Sokerit 5.1 g
- Kuitu, kokonais- 3.7 g
- Natrium 155.8 mg
- Kalsium 141.5 mg
- Rauta 2.9 mg
- C-vitamiini 51.3 mg
Pääraaka-aineet
-
0.25 tlSokeri
-
0.25 tlMustapippuri
-
0.25 tlSuola, pöytäsuola
-
1 kplLimetit
-
1 rklEtikka, siideri
-
4 rklOliiviöljy
-
100 gTofu, soijavalmiste, soijapapujuusto
-
100 gPunakaali
-
80 gHerne
-
80 gMaissi, jyvät
-
1 kplPorkkana
-
125 gTomaatti
-
100 gPinaatti
-
100 gKvinoa, keitetty