Ruusukaali-halloumsalaatti

G
4 annosta

Valmistusohje

300 g ruusukaaleja 
2 porkkanaa 
1 (pieni) punasipuli 
muutama oksa timjamia 
1 pkt (200 g) halloumia 
kastike: 
1 dl tyrnimarjoja (tuore tai pakaste) 
0,5 dl rypsiöljyä 
2 tl omenaviinietikkaa 
2 tl hunajaa 

  1. Huuhtele ruusukaalit ja pese porkkanat. Poista ruusukaaleista mahdolliset vaurioituneet lehdet. Kuori porkkanat ja punasipuli. 
  2. Viipaloi ruusukaalit ja punasipuli hyvin ohuiksi viipaleiksi joko mandoliinilla tai veitsellä. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Nypi timjaminoksista lehdet. Sekoita kasvikset ja timjaminlehdet keskenään. 
  3. Raasta halloumi karkeaksi raasteeksi. Paista raaste paistinpannulla kullanruskeaksi ja rapeaksi, koko ajan lastalla siirrellen. 
  4. Valmista kastike. Mittaa ainekset pieneen kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella. Maista ja lisää hunajaa maun mukaan. 
  5. Juuri ennen tarjoilua sekoita kastike kasviksiin ja ripottele paistettu halloumiraaste päälle. 
Hiilijalanjälki
0.47 kg CO2 ekv
  • Energia 300 kcal/annos
  • Rasva 23.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.9 g
  • Proteiini 11.3 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 10.3 g
  • Sokerit 7.5 g
  • Kuitu, kokonais- 3.8 g
  • Natrium 525.7 mg
  • Kalsium 223.5 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 92.9 mg

Testattu Marttakeittiössä