Ruusukaali-halloumisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/08/ruusukaali_halloumisalaatti_hvaaka.jpg
Ruusukaali-halloumisalaatti
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Marjat
- Sadonkorjuu
- Salaatit
- Vegaaninen
Valmistusohje
300 g ruusukaaleja
2 porkkanaa
1 (pieni) punasipuli
muutama oksa timjamia
1 pkt (200 g) halloumia
kastike:
1 dl tyrnimarjoja (tuore tai pakaste)
0,5 dl rypsiöljyä
2 tl omenaviinietikkaa
2 tl hunajaa
- Huuhtele ruusukaalit ja pese porkkanat. Poista ruusukaaleista mahdolliset vaurioituneet lehdet. Kuori porkkanat ja punasipuli.
- Viipaloi ruusukaalit ja punasipuli hyvin ohuiksi viipaleiksi joko mandoliinilla tai veitsellä. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Nypi timjaminoksista lehdet. Sekoita kasvikset ja timjaminlehdet keskenään.
- Raasta halloumi karkeaksi raasteeksi. Paista raaste paistinpannulla kullanruskeaksi ja rapeaksi, koko ajan lastalla siirrellen.
- Valmista kastike. Mittaa ainekset pieneen kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella. Maista ja lisää hunajaa maun mukaan.
- Juuri ennen tarjoilua sekoita kastike kasviksiin ja ripottele paistettu halloumiraaste päälle.
0.47 kg CO2 ekv
- Energia 300 kcal/annos
- Rasva 23.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.9 g
- Proteiini 11.3 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 10.3 g
- Sokerit 7.5 g
- Kuitu, kokonais- 3.8 g
- Natrium 525.7 mg
- Kalsium 223.5 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 92.9 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
45 gRypsiöljy
-
55 gTyrnimarja
-
2 tlHunaja
-
2 gTimjami, tuore
-
0.75 rklOmenaviinietikka
-
55 gPunasipulia
-
2 keskikokoinenPorkkana
-
300 gRuusukaali
-
200 gJuusto, halloumijuusto, rasvaa 22 %