Saaristolaisleipä

75 annosta

Valmistusohje

3 kpl

1 l appelsiinimehua
2 pkt (á 50 g) hiivaa
3 dl ruisjauhoja
3 dl tuoppimaltaita
3 dl kauraleseitä
3 dl siirappia
1 rkl suolaa
11–12 dl hiivaleipäjauhoja

Voiteluun:
siirappia ja vettä

  1. Liuota hiiva lämpimään mehutilkkaan.
  2. Sekoita hiivaliemi ja kaikki muut aineet loppumehuun. Käytä isoa kulhoa, sillä taikina on melko löysää ja kuplii noustessaan.
  3. Kohota 1½ tuntia.
  4. Voitele kolme pitkää 1 ½ litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin.
  5. Paista 1½ tuntia uunissa 175°C:ssa.
  6. Jos haluat, voitele leivät siirappi-vesiseoksella, kun ne ovat paistuneet noin tunnin.

Leipä säilyy hyvin.

Hiilijalanjälki
0.08 kg CO2 ekv
  • Energia 73 kcal/annos
  • C-vitamiini 4.7 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 10.3 mg
  • Natrium 97.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.6 g
  • Sokerit 6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.6 g
  • Proteiini 2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.5 g

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus