Saariston kalavartaat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kala_lohivartaat.jpg
Saariston kalavartaat
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juhannus
- Kala
Valmistusohje
150 g lohifileetä
150 g silakkafileetä
8 kirsikkatomaattia
½ kesäkurpitsaa
1 maissintähkä
16 herkkusientä
8 grillitikkua
- Paloittele lohi- ja silakkafileet annospaloiksi. Pilko kesäkurpitsat ja maissi noin sentin paksuisiksi paloiksi, puhdista herkkusienet.
- Pujota kala ja kasvikset vuorotellen kahdeksaan vartaaseen. Puisia grillitikkuja kannattaa liottaa hetken lämpimässä vedessä, näin ne eivät pala grillissä.
- Voitele grillivartaat ohuesti öljyllä ja kypsennä kuumalla hiilloksella, kunnes kalapalat ovat kypsiä ja kasvikset ovat saaneet kauniin värin.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paahda kalavartaan seuraksi ruisleipäviipaleita.
0.88 kg CO2 ekv
- Energia 161 kcal/annos
- Rasva 8.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Proteiini 14.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 9.9 g
- Sokerit 2.7 g
- Kuitu, kokonais- 3 g
- Natrium 48.6 mg
- Kalsium 92.6 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 16.6 mg
Pääraaka-aineet
-
150 gKirjolohifilee
-
225 gHerkkusieni
-
60 gMaissi, jyvät
-
200 gKesäkurpitsa, zucchini
-
100 gTomaatti
-
150 gSilakkafilee