Sadonkorjuusalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_fazer_kaura_reseptikuvaukset_sadonkorjuusalaatti_h-683x1024-1-rotated.jpg
Sadonkorjuusalaatti
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Salaatit
- Vegaaninen
Valmistusohje
3 dl ruokakauraa
3 porkkanaa
2 palsternakkaa
1 pieni kesäkurpitsa
10 kirsikkatomaattia
3–4 lehtikaalinlehteä
2 viipaletta kauraleipää (esim. Fazer Real Täysjyväpaloja)
½ dl öljyä
Kastike
1 rkl hunajaa
1 rkl sitruunanmehua
2 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
1 maustemitta mustapippuria
Lisäksi
basilikaa
- Keitä ruokakaura kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Keitä toisessa kattilassa pestyt porkkanat ja palsternakat suolalla maustetussa vedessä noin viisi minuuttia.
- Valuta kypsät kauranjyvät ja huuhtele kylmällä vedellä. Pane sivuun odottamaan. Valuta ja jäähdytä porkkanat ja palsternakat.
- Kuori keitetyt juurekset tarvittaessa. Kuutioi juurekset ja kesäkurpitsa, puolita tomaatit ja leikkaa lehtikaalit suikaleiksi. Kuutioi leivät.
- Kuumenna öljy pannulla ja paahda paloiteltuja kasviksia, kunnes ne ovat saaneet aavistuksen väriä. Siirrä sivuun jäähtymään.
- Lisää pannulle tarvittaessa öljyä ja paahda leipäkrutonkeihin kaunis väri.
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Kumoa kastike kauran joukkoon ja sekoita huolellisesti. Lisää jäähtyneet kasvikset. Sekoita.
- Viimeistele salaatti leipäkrutongeilla ja tuoreella basilikalla.
Vinkki! Salaatti sopii niin kevyeksi lounaaksi, kuin juhla-aterian alkupalaksi tai liha- ja kalaruokien lisukkeeksikin.
Ruokaohje on toteutettu Marttaliiton ja Fazerin yhteistyönä.
Testattu Marttakeittiössä
Ravintosisältö
- Energia 325 kcal/annos
- Rasva 17.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.3 g
- Proteiini 5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 41.5 g
- Sokerit 14.2 g
- Kuitu, kokonais- 8.4 g
- Natrium 402.5 mg
- Kalsium 92.5 mg
- Rauta 2.4 mg
- C-vitamiini 62.3 mg
Pääraaka-aineet
-
15 gBasilika, tuore
-
3 gMustapippuri
-
3 gSuola, pöytäsuola
-
25 gRypsiöljy
-
15 gSitruunamehu
-
1 rklHunaja
-
45 gMargariini, talousmargariini 80 %, keskiarvo, leivontaan ja ruoanlaittoon
-
40 gSekaleipä, kauraleipä, luontaisesti gluteeniton
-
100 gLehtikaali
-
100 gTomaatti
-
1 kplKesäkurpitsa, zucchini
-
2 kplPalsternakka
-
3 kplPorkkana
-
1.3 cupBob Red Mill Kaura (Steel Cut)