Samettinen tomaattikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_SantaMaria_tomaattinenkeitto_vaaka_H.jpg
Samettinen tomaattikeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
Valmistusohje
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 tlk tomaattimurskaa
n. 0,5 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2-3 rkl tomaattipyreetä
suolaa, mustapippuria
1 tl sokeria
1 tl kuivattua basilikaa
150 g sulatejuustoa tai vuohenjuustoa
(tuoretta basilikaa)
- Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota öljyssä kattilassa.
- Lisää sipuleiden joukkoon tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattipyree.
- Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen vähintään noin 20 minuuttia.
- Lisää joukkoon sulatejuusto tai vuohenjuusto sekä mausteet ja soseuta.
- Maista ja mausta mieleiseksi.
- Tarvittaessa voit ohentaa keittoa vedellä tai kasvisliemellä.
- Tarjoile halutessasi tuoreen basilikan kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 244 kcal/annos
- Rasva 15.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.7 g
- Proteiini 8.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.6 g
- Sokerit 13 g
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Natrium 778.9 mg
- Kalsium 77.1 mg
- Rauta 1.5 mg
- C-vitamiini 30 mg
Pääraaka-aineet
-
150 gVuohenjuusto, pehmeä
-
2 tlSokeri
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
800 gTomaattimurska
-
2 rklOliiviöljy
-
23 gValkosipuli
-
1 kplSipuli