Samettinen tomaattikeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 tlk tomaattimurskaa
n. 0,5 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2-3 rkl tomaattipyreetä
suolaa, mustapippuria
1 tl sokeria
1 tl kuivattua basilikaa
150 g sulatejuustoa tai vuohenjuustoa
(tuoretta basilikaa)

  1. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota öljyssä kattilassa.
  2. Lisää sipuleiden joukkoon tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattipyree.
  3. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen vähintään noin 20 minuuttia.
  4. Lisää joukkoon sulatejuusto tai vuohenjuusto sekä mausteet ja soseuta.
  5. Maista ja mausta mieleiseksi.
  6. Tarvittaessa voit ohentaa keittoa vedellä tai kasvisliemellä.
  7. Tarjoile halutessasi tuoreen basilikan kanssa.

    Testattu Marttakeittiössä
  • Energia 244 kcal/annos
  • Rasva 15.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.7 g
  • Proteiini 8.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.6 g
  • Sokerit 13 g
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Natrium 778.9 mg
  • Kalsium 77.1 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • C-vitamiini 30 mg