Savukala-rieskarullat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/savukalarieskatMartat1123935_H.jpg
Savukala-rieskarullat
Rieskarullat savukalatäytteellä toimivat niin juhlassa kuin retkellä.
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Kala
- Kananmunaton
- Kesä
- Vappu
- Välipalat
Valmistusohje
4 rullattavaa rieskaa
200 g tillituorejuustoa
4 isoa friseesalaatin lehteä
noin 200 g savukalaa (esim. ahventa, muikkuja tai särkikalasäilykettä)
0,5 dl sipulisilppua
0,5 dl tillisilppua
mustapippuria
- Sivele tuorejuustoa rieskoille ja levitä päälle savukalaa tai valutetut säilykesavukalat ja sipuli/tillisilppu. Ripottele päälle hieman mustapippuria. Lisää salaatinlehti jokaisen rieskan sisään.
- Kääri rieskat rulliksi ja pakkaa muovikelmuun tai folioon. Anna vetäytyä seuraavaan päivään. Poista muovi tai folio ja leikkaa rullat muutamaan osaan ennen tarjoamista.
Vinkki: Valmista rullat juhlapöytään. Jos joukossa on kasvissyöjiä voit tehdä osan täytteestä korvaten kalan esimerkiksi nyhtökauralla.
Testattu Marttakeittiössä
u003ch4u003eTämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! u003ca href=u0022https://www.martat.fi/sovellus/u0022u003eLataa se sovelluskaupasta! u003c/au003eu003c/h4u003e
1.1 kg CO2 ekv
- Energia 331 kcal/annos
- Rasva 20.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 11.2 g
- Proteiini 14 g
- Hiilihydraatti erotuksena 25.7 g
- Sokerit 2.8 g
- Kuitu, kokonais- 2.6 g
- Natrium 334.4 mg
- Kalsium 135.9 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 6.4 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tlMustapippuri
-
1 pieni annos (40.0 g)Sipuli
-
6 rklTilli, tuore
-
200 gSärki
-
4 lehtiä ulompiSalaatti, vihreä
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
-
4 kplSekaleipä, rieska, kevytmaito, vehnä-, ruisjauho