Savukala-rieskarullat

Rieskarullat savukalatäytteellä toimivat niin juhlassa kuin retkellä.

4 annosta

Valmistusohje

4 rullattavaa rieskaa
200 g tillituorejuustoa
4 isoa friseesalaatin lehteä
noin 200 g savukalaa (esim. ahventa, muikkuja tai särkikalasäilykettä)
0,5 dl sipulisilppua
0,5 dl tillisilppua
mustapippuria

  1. Sivele tuorejuustoa rieskoille ja levitä päälle savukalaa tai valutetut säilykesavukalat ja sipuli/tillisilppu. Ripottele päälle hieman mustapippuria. Lisää salaatinlehti jokaisen rieskan sisään.
  2. Kääri rieskat rulliksi ja pakkaa muovikelmuun tai folioon. Anna vetäytyä seuraavaan päivään. Poista muovi tai folio ja leikkaa rullat muutamaan osaan ennen tarjoamista.

Vinkki: Valmista rullat juhlapöytään. Jos joukossa on kasvissyöjiä voit tehdä osan täytteestä korvaten kalan esimerkiksi nyhtökauralla.

Testattu Marttakeittiössä

u003ch4u003eTämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! u003ca href=u0022https://www.martat.fi/sovellus/u0022u003eLataa se sovelluskaupasta! u003c/au003eu003c/h4u003e

Hiilijalanjälki
1.1 kg CO2 ekv
  • Energia 331 kcal/annos
  • Rasva 20.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.2 g
  • Proteiini 14 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.7 g
  • Sokerit 2.8 g
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Natrium 334.4 mg
  • Kalsium 135.9 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 6.4 mg