Savukalakastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/10/a549049b-738f-4c1e-a687-fe481866202e.jpg
Savukalakastike
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
1 rkl öljyä
1 sipuli
3 tomaattia
1,5-2 dl vettä
2 kalaliemikuutiota
1 pkt pinaattia
500 g savukalaa (esim. savusilakoita tai muuta vaalealihaista savukalaa)
1 tl yrttimaustetta
1 rkl maapähkinätahnaa
0,5 tl suolaa
Kuumenna öljy paistinpannulla. Silppua sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää pilkotut tomaatit ojukkoon. Lisää vesi, kalaliemikuutiot, pinaatti, ruodittu savukala ja yrttimauste. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi maapähkinätahna ja suola. Anna kiehua vielä noin 5 min. Tarjoile riisin tai maissipuuron kanssa.
- Energia 257 kcal/annos
- C-vitamiini 4.5 mg
- Rauta 1.3 mg
- Kalsium 68.1 mg
- Natrium 2407.7 mg
- Kuitu, kokonais- 1.6 g
- Sokerit 2.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.6 g
- Proteiini 25.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
- Rasva 14.5 g
Pääraaka-aineet
-
1 rklRypsiöljy
-
1 pieni (kpl) (70.0 g)Sipulit
-
3 keskikokoinenTomaatit
-
2 kplKalaliemikuutio
-
200 gApetit Kotimainen Pinaattia
-
500 gSilakka, savustettu, itämeri
-
20 gMaapähkinävoita, vähäsuolainen
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola