Savukalakeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/03/2_savukalakeitto_vaaka_H.jpg
Savukalakeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Keitot
Valmistusohje
6 perunaa (500 g)
1 sipuli hienonnettuna
3-4 porkkanaa (200 g)
8 dl vettä
2 rkl kalafondia tai 2 kalaliemikuutiota
1 pss kotimaisia (pakasteherneitä)
2 dl ruokakermaa tai kasvikermaa
400 g savulohta tai savusiikaa
(suolaa, pippuria)
tillisilppua
- Pese ja kuori perunat sekä porkkanat. Paloittele perunat ja viipaloi porkkanat. Isot porkkanat voit ensin leikata puoliksi pituussuunnassa.
- Kuumenna kattilassa vesi ja kalafondi. Lisää perunat ja hienonnettu sipuli ja keitä niitä 5–10 minuuttia, lisää sitten porkkanaviipaleet.
- Jatka keittämistä vielä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat juuri ja juuri kypsiä.
- Lisää herneet ja kerma. Kuumenna keitto uudelleen ja lisää paloiteltu savukala. Sekoita varovasti.
- Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla tarvittaessa.
- Ripottele pinnalle tillisilppua.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 275 kcal/annos
- C-vitamiini 23.9 mg
- Rauta 2.2 mg
- Kalsium 52.2 mg
- Natrium 957.5 mg
- Kuitu, kokonais- 4.3 g
- Sokerit 6.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 32.7 g
- Proteiini 17.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
- Rasva 10.1 g
Pääraaka-aineet
-
500 gPeruna, punnittu kuorineen
-
200 gPorkkana
-
2 kplKalaliemikuutio
-
200 gHerne
-
2 dlruokakerma
-
400 gLohi, kokonainen
-
1 ripausSuola, pöytäsuola