Savumuikkutäyte
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/02/rostiperunat.png
Savumuikkutäyte
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
Valmistusohje
150–200 g savumuikkuja (säilyke)
150 g ranskankermaa
1 omena tai keitetty kananmuna
ripaus mustapippuria
tilliä tai ruohosipulia
- Valuta muikut ja hienonna niiden rakenne haarukalla rikki. Raasta omena tai kananmuna karkeaksi raasteeksi.
- Yhdistä hienonnetut muikut, ranskankerma ja omena/kananmuna. Mausta mustapippurilla.
- Nosta jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.
- Tarjoa täyte röstiperunoiden kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.55 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 153 kcal/annos
- Rasva 9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.7 g
- Proteiini 12.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 6.6 g
- Sokerit 4.6 g
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Natrium 379.1 mg
- Kalsium 168.3 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 4.9 mg
Pääraaka-aineet
-
15 gTilli, tuore
-
2 gMustapippuri
-
170 gOmena, kotimainen, kuorittu
-
150 gRanskankerma
-
200 gMuikku, järvi, savustettu