Savusilakkarulla
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/savukalarullanetti.jpg
Savusilakkarulla
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kala
- Pääsiäinen
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
2 dl bulgarianjogurttia
25 g hiivaa
1 tl suolaa
50 g sulatettua rasvaa
1 ½ dl hiivaleipäjauhoja
3 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
150 g puhdistettuja savusilakoita (tai muuta savukalaa)
2 kovaksi keitettyä munaa
2 sipulia
mustapippuria
3 rkl hienonnettua tilliä
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
Voiteluun: munaa
- Liuota hiiva haaleaan jogurttiin, lisää suola, rasva ja jauhot. Kohota taikinaa puoli tuntia.
- Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
- Levitä sille peratut silakat, kuoritut hienonnetut kananmunat, hienonnetut sipulit, tilli ja ruohosipuli. Mausta pippurilla.
- Jätä toisesta pitkästä reunasta muutama sentti paljaaksi ja kostuta se vedellä.
- Kääri levy rullaksi kääretortun tapaan, jätä saumakohta alle. Leikkaa terävällä veitsellä muutama vino viilto piirakan pintaan, jotta täyte näkyy.
- Kohota piirakkaa puoli tuntia, voitele munalla ja paista uunissa 175°C:ssa 40 minuuttia.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.27 kg CO2 ekv
- Energia 169 kcal/annos
- Rasva 6.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
- Proteiini 7.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.9 g
- Sokerit 1.5 g
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Natrium 351.9 mg
- Kalsium 45.1 mg
- Rauta 1.1 mg
- C-vitamiini 2.1 mg
Pääraaka-aineet
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
3 rklRuohosipuli
-
3 rklTilli, tuore
-
1/2 tlMustapippuri
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, keitetty
-
150 gSilakka, savustettu, itämeri
-
3 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 1/2 dlJauho, hiivaleipävehnäjauho
-
50 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
25 gHiiva
-
2 dlJogurtti, maustamaton, bulgarian, rasvaa 3,5 %, d-vit 1 ug