Savutofudippi

Tämä savuinen vegedippi sopii kasvisten dippailun lisäksi mainiosti uuniperunan täytteeksi, paahdetun leivän päälle sipaistuksi tai vaikka joulupöytään!

G
4 annosta

Valmistusohje

1 pkt (300 g) savutofua
2 dl kaurafraichea tai ranskankermaa
1 pieni punasipuli
1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
puolikkaan luomusitruunan kuori ja mehu
suolaa ja pippuria oman maun mukaan

  1. Murenna savutofu kulhoon.
  2. Raasta päälle puolikkaan sitruunan kuori. Purista sekaan myös 3–4 rkl sitruunanmehua.
  3. Silppua punasipuli ja yrtit hienoksi.
  4. Lisää kulhoon sipuli ja yrtit, kaurafraiche, suola ja pippuri.
  5. Sekoita tasaiseksi ja maista.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.46 kg CO2 ekv
  • Energia 160 kcal/annos
  • Rasva 12.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.4 g
  • Proteiini 7.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6 g
  • Sokerit 2.2 g
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Natrium 328.4 mg
  • Kalsium 322.7 mg
  • Rauta 4.2 mg
  • C-vitamiini 2.3 mg