Savutofudippi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/05/savutofudippi1-rotated.jpg
Savutofudippi
Tämä savuinen vegedippi sopii kasvisten dippailun lisäksi mainiosti uuniperunan täytteeksi, paahdetun leivän päälle sipaistuksi tai vaikka joulupöytään!
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Joulu
- Juhannus
- Kananmunaton
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Kesä
- Maidoton
- Vappu
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 pkt (300 g) savutofua
2 dl kaurafraichea tai ranskankermaa
1 pieni punasipuli
1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
puolikkaan luomusitruunan kuori ja mehu
suolaa ja pippuria oman maun mukaan
- Murenna savutofu kulhoon.
- Raasta päälle puolikkaan sitruunan kuori. Purista sekaan myös 3–4 rkl sitruunanmehua.
- Silppua punasipuli ja yrtit hienoksi.
- Lisää kulhoon sipuli ja yrtit, kaurafraiche, suola ja pippuri.
- Sekoita tasaiseksi ja maista.
Testattu Marttakeittiössä
0.46 kg CO2 ekv
- Energia 160 kcal/annos
- Rasva 12.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.4 g
- Proteiini 7.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 6 g
- Sokerit 2.2 g
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Natrium 328.4 mg
- Kalsium 322.7 mg
- Rauta 4.2 mg
- C-vitamiini 2.3 mg
Pääraaka-aineet
-
70 gPunasipulia
-
5 gMustapippuri
-
3 gSuola, pöytäsuola
-
200 gCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %
-
25 gTilli, tuore
-
300 gTofu, soijavalmiste, soijapapujuusto