Seesamikeksit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/12/6_sesamkeksit_vaaka_H.jpg
Seesamikeksit
-
Avainsanat:
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
3 dl täysjyväspelttijauhoja (tai 2 dl vehnäjauhoja ja 1 dl grahamjauhoja)
2 rkl kuorellisia seesaminsiemeniä
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
50 g kasvimargariinia
1 keltuainen
0,6 dl vettä (4 rkl)
Voiteluun:
1 valkuainen
Pinnalle:
2 rkl kuorellisia seesaminsiemeniä
- Sekoita jauhot, siemenet, leivinjauhe ja suola keskenään kulhossa. Nypi joukkoon kylmä, kuutioitu rasva. Lisää keltuainen ja vesi ja sekoita taikinaksi.
- Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin 15 minuutiksi.
- Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Voitele levy valkuaisella ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
- Leikkaa taikinapyörällä taikinasta noin 2 cm:n levyisiä nauhoja ja leikkaa ne vielä noin 6 cm paloiksi. Jaa keksit kahdelle pellille leivinpaperin päälle.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet hieman väriä. Jäähdytä ritilällä.