Seesamsilakat juurespedillä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kala_seesam_silakat_juurespedilla-e1556878596720.jpg
Seesamsilakat juurespedillä
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
2 porkkanaa
2 perunaa
1 palsternakka
1 sipuli
1–2 rkl rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
siirappia
noin 300 g silakkafileitä
kuorittuja seesaminsiemeniä
- Pilko juurekset melko ohuiksi tikuiksi ja sipuli renkaiksi.
- Sekoita kasvikset uunivuoassa, lisää joukkoon rypsiöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada päälle hieman siirappia ohuena nauhana.
- Laita vuoka uuniin 200°C:seen noin 10 minuutiksi.
- Voitele sillä aikaa silakkafileet öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Ota vuoka uunista, lado silakat juuresten päälle nahkapuoli ylöspäin ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista vielä 15 minuuttia.
Katso video
0.83 kg CO2 ekv
- Energia 272 kcal/annos
- Rasva 15.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.4 g
- Proteiini 14.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.6 g
- Sokerit 8.7 g
- Kuitu, kokonais- 3.3 g
- Natrium 640.1 mg
- Kalsium 165.8 mg
- Rauta 2.1 mg
- C-vitamiini 14 mg
Pääraaka-aineet
-
3 rklSeesaminsiemen, kuorineen
-
300 gSilakkafilee
-
1 rklSiirappi
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 1/2 rklRypsiöljy
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
150 gPalsternakka
-
120 gPeruna, kuorittu
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana