Setsuuri

2 annosta

Valmistusohje

Ohjeesta valmistuu kaksi limppua
50 g hiivaa
5 dl vettä
1,5 dl siirappia
2 tl suolaa
2 tl kuminaa
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl fenkolinsiemeniä
5 dl ruisjauhoja
n. 10 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
Voiteluun:
0,5 dl siirappia ja
0,5 dl lämmintä vettä.

  1. Murenna ja liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, suola ja mausteet. Sekoita. 
  2. Lisää ruisjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja alusta loppuvaiheessa joukkoon pehmeä rasva. Jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. 
  3. Anna kohota leivinliinan alla vedottomassa paikassa n. 30 minuuttia. Leivo kaksi pitkänmallista limppua ja kohota niitä liinan alla vielä n. 30 minuuttia. 
  4. Sekoita siirappi ja vesi ja voitele limput. Tee limppujen pintaan muutama viilto terävällä veitsellä. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Voitele limput paiston puolivälissä ja vielä kerran uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä. 
Hiilijalanjälki
1.05 kg CO2 ekv
  • Energia 2152 kcal/annos
  • Rasva 45.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 27 g
  • Proteiini 42.2 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 388.5 g
  • Sokerit 105.2 g
  • Kuitu, kokonais- 18 g
  • Natrium 2704.9 mg
  • Kalsium 202.8 mg
  • Rauta 18.2 mg
  • C-vitamiini 0.3 mg

Testattu Marttakeittiössä