Shaksshouka

G
4 annosta

Valmistusohje

1-2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
(1 tl korianterinsiemeniä)
2 rkl oliiviöljyä
3 paprikaa
½ tl sokeria
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 tlk (400 – 500 g) tomaattimurskaa
5 tomaattia
ripaus chilijauhetta
4 kananmunaa
½ dl hienonnettua persiljaa

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista kannat, siemenet ja sisäkalvot. Leikkaa paprikat kolmiomaisiksi paloiksi.
  2. Kuumenna öljy paistokasarissa tai paistinpannussa. Lisää sipulit ja paprikat, sokeri, suola ja pippuri sekä halutessasi murskatut korianterinsiemenet.
  3. Kuumenna hetki ja lisää tomaattimurska. Lohko joukkoon tomaatit ja mausta kevyesti chilijauheella.
  4. Anna ruoan hautua noin 10-15 min. Lisää pinnalle persiljaa ja tarkista maku. Tee munia varten seokseen kolot, joihin rikot munat kypsymään. Valuta koloihin ensin pelkkää valkuaista, anna hyytyä jonkin aikaa ja lisää päälle keltuaiset, jolloin ne jäävät kauniisti näkyviin.
  5. Kun munat ovat hyytyneet, ruoka on valmis.

Vinkki: Tomaattisen paprika-sipulipannun voi koota mieleisellään tavalla vaihdellen paprikoiden värejä ja sipuleita. Tomaatti voi olla kokonaan tölkeistä tai ainakin osaksi tuoreista tomaateista.

Testattu Marttakeittiössä

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Energia 226 kcal/annos
  • Rasva 13.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
  • Proteiini 9.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.7 g
  • Sokerit 14.2 g
  • Kuitu, kokonais- 2.9 g
  • Natrium 693.2 mg
  • Kalsium 69.8 mg
  • Rauta 2.8 mg
  • C-vitamiini 200 mg