Siemennäkkileipä särkikala- ja granaattiomenalevitteellä

G
10 annosta

Valmistusohje

Siemennäkkileipä
1,75 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä (kuorittuja tai kuorimattomia)
0,5 dl pellavansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl perunajauhoja tai vehnäjauhoja
3 munaa
0,5 tl suolaa

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään kaikki muut ainekset paitsi suola.
  2. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle mahdollisimman ohueksi levyksi. Levittäminen helpottuu laittamalla toinen leivinpaperi taikinan päälle ja taputtelemalla näkkileipä papereiden välissä ohueksi.
  3. Ripottele päälle suola.
  4. Painele veitsellä urat ennen paistamista, näin näkkäri on helpompi paloitella.
  5. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.
  6. Leikkaa levy heti uunista ottamisen jälkeen paloiksi.

Vinkki: Siemennäkkärin voi hyvin tehdä myös valmiista siemennäkkärisekoituksesta.

Särkikalalevite
300 g särkikalasäilykettä
1 prk ranskankermaa
0,5 dl hienonnettua tilliä
2 rkl sitruunamehua
ripaus mustapippuria myllystä
koristeeksi esimerkiksi ruohosipulia

  1. Valuta särki siivilässä.
  2. Yhdistä kulhossa särki, ranskankerma, tilli, sitruunamehu ja mustapippuri ja sekoita.
  3. Peitä kulho ja jätä jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.
  4. Koristele ennen tarjoilua esimerkiksi ruohosipulilla. Tarjoile siemennäkkileivän kanssa.

Granaattiomenalevite
1 granaattiomenan siemenet
200 g tuorejuustoa
ripaus suolaa
ripaus sokeria

  1. Irrota siemenet granaattiomenasta kulhoon.
  2. Sekoita siementen joukkoon tuorejuusto sekä ripaus suolaa ja ripaus sokeria.

Tarjoile levite siemennäkkileivän kanssa.

Hiilijalanjälki
0.68 kg CO2 ekv
  • Energia 347 kcal/annos
  • C-vitamiini 4.9 mg
  • Rauta 2.7 mg
  • Kalsium 164.5 mg
  • Natrium 292.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Sokerit 5.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.3 g
  • Proteiini 16.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.3 g
  • Rasva 25.2 g