Siemennäkkileipä särkikala- ja granaattiomenalevitteellä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/11/0fb30290-76fa-4748-847a-c09a818d619b.jpg
Siemennäkkileipä särkikala- ja granaattiomenalevitteellä
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Joulu
- Välipalat
Valmistusohje
Siemennäkkileipä
1,75 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä (kuorittuja tai kuorimattomia)
0,5 dl pellavansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl perunajauhoja tai vehnäjauhoja
3 munaa
0,5 tl suolaa
- Sekoita kaikki ainekset keskenään kaikki muut ainekset paitsi suola.
- Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle mahdollisimman ohueksi levyksi. Levittäminen helpottuu laittamalla toinen leivinpaperi taikinan päälle ja taputtelemalla näkkileipä papereiden välissä ohueksi.
- Ripottele päälle suola.
- Painele veitsellä urat ennen paistamista, näin näkkäri on helpompi paloitella.
- Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.
- Leikkaa levy heti uunista ottamisen jälkeen paloiksi.
Vinkki: Siemennäkkärin voi hyvin tehdä myös valmiista siemennäkkärisekoituksesta.
Särkikalalevite
300 g särkikalasäilykettä
1 prk ranskankermaa
0,5 dl hienonnettua tilliä
2 rkl sitruunamehua
ripaus mustapippuria myllystä
koristeeksi esimerkiksi ruohosipulia
- Valuta särki siivilässä.
- Yhdistä kulhossa särki, ranskankerma, tilli, sitruunamehu ja mustapippuri ja sekoita.
- Peitä kulho ja jätä jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.
- Koristele ennen tarjoilua esimerkiksi ruohosipulilla. Tarjoile siemennäkkileivän kanssa.
Granaattiomenalevite
1 granaattiomenan siemenet
200 g tuorejuustoa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
- Irrota siemenet granaattiomenasta kulhoon.
- Sekoita siementen joukkoon tuorejuusto sekä ripaus suolaa ja ripaus sokeria.
Tarjoile levite siemennäkkileivän kanssa.
0.68 kg CO2 ekv
- Energia 347 kcal/annos
- C-vitamiini 4.9 mg
- Rauta 2.7 mg
- Kalsium 164.5 mg
- Natrium 292.4 mg
- Kuitu, kokonais- 2.8 g
- Sokerit 5.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.3 g
- Proteiini 16.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.3 g
- Rasva 25.2 g
Pääraaka-aineet
-
175 gAuringonkukansiemen
-
65 gSeesaminsiemen, kuorineen
-
32.5 gPellavansiemen
-
35 gKaurahiutale
-
2 rklJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
3 kplKananmuna, kuoreton
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
300 gSärki
-
200 gCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 %
-
30 gTilli, tuore
-
30 gSitruunamehu
-
1 kplGranaattiomena
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 6-11 %
-
0.5 gSuola, pöytäsuola