Sieni-fetamuffinit

Mehevät suolaiset muffinit, jotka voit tarjota sellaisenaan tai vaikka keiton tai salaatin lisukkeena!

12 annosta

Valmistusohje

3-4 dl suppilovahveroita (tai tatteja)
100 g fetaa
1 tlk kermaviiliä
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. rakuunaa ja persiljaa)
rouhittua mustapippuria
0,5 tl suolaa
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Paistamiseen ja vuokien voiteluun öljyä

  1. Kuullota hienonnettuja sieniä tilkassa öljyä. Murenna joukkoon fetajuusto.
  2. Sekoita toisessa kulhossa kermaviili, öljy, kananmunat, yrtit sekä mausteet tasaiseksi seokseksi.
  3. Lisää joukkoon sienet sekä kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
  4. Jaa taikina muffinivuokiin tai voidellun muffinipellin syvennyksiin.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia kunnes leivonnaiset ovat kullanruskeita.

#syksy

Testattu Marttakeittiössä

Ravintosisältö

  • Energia 177 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.4 mg
  • Rauta 2 mg
  • Kalsium 209.2 mg
  • Natrium 338.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Sokerit 1.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.2 g
  • Proteiini 5.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.1 g
  • Rasva 8.8 g