Sienipiirakka leipäkuutioista

8 annosta

Valmistusohje

Pohja
1,5 l vaaleita leipäkuutioita
3 munaa
1 tl timjamia
0,5 tl suolaa

Täyte
2 rkl öljyä
300-400 g tuoreita mietoja sieniä
1 paprika
0,5 purjo
2 dl ranskankermaa
2 munaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria

Leikkaa leipä noin 1 cm:n kuutioiksi. Sekoita kuutioiden joukkoon vatkatut munat ja mausteet. Painele seos voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Puhdista ja pilko sienet. Kuutioi paprika ja suikaloi halkaistu ja huuhdeltu purjo. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Laita sienet kuivalle paistinpannulle ja kuumenna niin, että sienistä haihtuu neste. Lisää öljy, paprika ja purjo. Hauduta muutama minuutti.

Levitä sieni-kasvisseos leipäkuutioiden päälle. Yhdistä kulhossa ranskankerma, munat ja mausteet. Kaada seos piirasvuokaan.

Paista noin 30 minuuttia, kunnes täyte on saanut kullanruskean värin ja on hyytynyt.

Vinkki! Täytteeseen voi lisätä esim. savukalaa tai nyhtökauraa.

  • Energia 396 kcal/annos
  • C-vitamiini 31.3 mg
  • Rauta 5.7 mg
  • Kalsium 178.3 mg
  • Natrium 818.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.1 g
  • Sokerit 8.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 50.7 g
  • Proteiini 15.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.5 g
  • Rasva 15 g