Sienipitsa Saksan tapaan

4 annosta

Valmistusohje

Pizzataikina:
2 dl vettä
20 g hiivaa
½ tl suolaa
3 rkl öljyä
noin 5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
2 punasipulia
2 rkl öljyä
noin 5 dl tuoreita pilkottuja, mietoja sieniä, esimerkiksi tatteja tai kantarelleja tai noin 3 dl keitettyjä, pilkottuja (haapa)rouskuja
suolaa
pippuria
jauhettua muskottia
1 prk ranskankermaa tai kaurafraiche
noin 2 dl juustoraastetta
100 g pekonia tai vegepekonia

  1. Valmista ensin pitsataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon öljy, suola ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.
  2. Kauli tai taputtele käsin taikinasta leivinpaperin päälle ohut, uunipellin kokoinen levy tai 2-3 pyöreää pitsaa. Anna levyn kohota pellillä liinalla peitettynä 20–30 minuuttia.
  3. Valmista sillä aikaa täyte. Halkaise ja viipaloi kuoritut sipulit ja paista niitä öljyssä sen verran että saavat vähän väriä. Lisää joukkoon sienet ja jatka paistamista muutama minuutti. Mausta ja nosta paistinpannu levyltä. Sekoita joukkoon ranskankerma ja juustoraaste.
  4. Suikaloi pekoni ja paista suikaleet toisella pannulla kauniin ruskeiksi.
  5. Levitä sieni-sipulitäyte pitsapohjan päälle. Ripottele päälle pekonisuikaleet.
  6. Paista mahdollisimman kuumassa uunissa (275-300°C) 5-10 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.
Hiilijalanjälki
0.88 kg CO2 ekv
  • Energia 725 kcal/annos
  • Rasva 44 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 15.8 g
  • Proteiini 19.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 66.5 g
  • Sokerit 3.9 g
  • Kuitu, kokonais- 4.5 g
  • Natrium 1221.1 mg
  • Kalsium 227.5 mg
  • Rauta 2.9 mg
  • C-vitamiini 5.7 mg