Sienisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/11/sienisalaatti_vaaka.jpg
Sienisalaatti
Sienisalaatti valmistuu muutamista raaka-aineista ja maistuu herkulliselta ruokien lisänä tai sipaistuna leivän päällä.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Joulu
- Kananmunaton
- Perinneherkut
- Salaatit
- Sienet
Valmistusohje
4 dl suolasieniä
1 pieni punasipuli
1 dl kuohukermaa
1 dl ranskankermaa
mustapippuria
2 tl valkoviinietikkaa
0,5 dl persiljaa hienonnettua
- Liota sieniä kylmässä vedessä. Vaihda vesi välillä, jos sienet ovat hyvin suolaisia. Testaa sopiva suolaisuus maistamalla.
- Purista liika vesi pois ja hienonna sienet.
- Kuori ja hienonna sipuli. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
- Yhdistä kaikki sienisalaatin raaka-aineet.
- Anna maustua hetki jääkaapissa.
- Ripottele päälle hienonnettua persiljaa ja punasipulia.
Testattu Marttakeittiössä
0.36 kg CO2 ekv
- Energia 102 kcal/annos
- Rasva 8.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.9 g
- Proteiini 1.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.2 g
- Sokerit 2.4 g
- Kuitu, kokonais- 1.5 g
- Natrium 471.3 mg
- Kalsium 41.8 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 2.1 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
0.5 cupCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %
-
0.5 cupKerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 %
-
1/2 tlSokeri
-
1 1/2 tlViinietikka
-
1/4 tlValkopippuri
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1.46 cupSieni rouskut, suolattu