Sienisarvet

16 annosta

Valmistusohje

Täyte
n. 1 dl kuivattuja mustatorvisieniä tai muita kuivattuja sieniä
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä paistamiseen
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
n 1 dl juustoraastetta
Taikina
4 dl vehnäjauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g ( 2 dl) juustoraastetta
½ dl öljyä
2 dl piimää
Pinnalle
1 kananmuna voiteluun
unikonsiemeniä

Valmista täyte

  1. Liota kuivattuja sieniä väljässä vedessä 15-30 min.
  2. Pilko sipuli ja kuullota sitä paistinpannulla kunnes sipuli on läpikuultavaa.
  3. Valuta liotetut sienet ja hienonna niitä hieman veitsellä.
  4. Lisää sienet pannulle ja jatka kuumentamista hetki. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.
  5. Anna täytteen jäähtyä ja lisää joukkoon juustoraaste. Tarkista maku.

Valmista taikina

  1. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja juustoraaste keskenään.
  2. Mittaa öljy ja piimä jauhojen päälle ja sekoita taikinaksi.
  3. Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile osat palloiksi.
  4. Kauli taikinoista jauhotetulla alustalla noin ½ cm paksuisia ympyröitä.
  5. Leikkaa ympyrät kahdeksaan osaan.
  6. Lisää täytettä taikinan leveimpään päähän ja rullaa sen jälkeen sarviksi.
  7. Nosta sarvet uunipellille. Voitele kananmunalla ja koristele siemenillä tai juustoraasteella.
  8. Paista sienisarvia uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10-12 minuuttia, kunnes sarvet saavat kauniin sävyn.

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 119 kcal/annos
  • Rasva 5.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
  • Proteiini 4.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.8 g
  • Sokerit 0.7 g
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Natrium 220.5 mg
  • Kalsium 195.4 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 0.2 mg

Tutustu sieniin Marttakoulussa