Sienisarvet
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/06/image_6487327-rotated.jpg
Sienisarvet
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Sienet
- Suolainen leivonta
- Syksy
- Välipalat
Valmistusohje
Täyte
n. 1 dl kuivattuja mustatorvisieniä tai muita kuivattuja sieniä
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä paistamiseen
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
n 1 dl juustoraastetta
Taikina
4 dl vehnäjauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g ( 2 dl) juustoraastetta
½ dl öljyä
2 dl piimää
Pinnalle
1 kananmuna voiteluun
unikonsiemeniä
Valmista täyte
- Liota kuivattuja sieniä väljässä vedessä 15-30 min.
- Pilko sipuli ja kuullota sitä paistinpannulla kunnes sipuli on läpikuultavaa.
- Valuta liotetut sienet ja hienonna niitä hieman veitsellä.
- Lisää sienet pannulle ja jatka kuumentamista hetki. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.
- Anna täytteen jäähtyä ja lisää joukkoon juustoraaste. Tarkista maku.
Valmista taikina
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja juustoraaste keskenään.
- Mittaa öljy ja piimä jauhojen päälle ja sekoita taikinaksi.
- Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile osat palloiksi.
- Kauli taikinoista jauhotetulla alustalla noin ½ cm paksuisia ympyröitä.
- Leikkaa ympyrät kahdeksaan osaan.
- Lisää täytettä taikinan leveimpään päähän ja rullaa sen jälkeen sarviksi.
- Nosta sarvet uunipellille. Voitele kananmunalla ja koristele siemenillä tai juustoraasteella.
- Paista sienisarvia uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10-12 minuuttia, kunnes sarvet saavat kauniin sävyn.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 119 kcal/annos
- Rasva 5.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
- Proteiini 4.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.8 g
- Sokerit 0.7 g
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Natrium 220.5 mg
- Kalsium 195.4 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 0.2 mg
Tutustu sieniin Marttakoulussa
Pääraaka-aineet
-
1 pieni (kpl) (38.0 g)Kananmuna, tuore
-
100 gHerkkusieni
-
200 gPiimä, ab-piimä, rasvaa 2 %, d-vit 1 ug, probiootteja
-
3 rklRypsiöljy
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
2.5 tlLeivinjauhe
-
260 gVehnäjauho, valkoinen
-
150 gJuusto, tuotekeskiarvo