Sieniseljanka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/sieni_sieniseljanka_1.jpg
Sieniseljanka
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Maidoton
- Sienet
- Syksy
- Talvi
Valmistusohje
2 porkkanaa
pala palsternakkaa
pala juuriselleriä
1 sipuli
2–3 valkosipulin kynttä
2–3 rkl öljyä
1 l kasvislientä
4–5 perunaa
200-300 g keitettyjä rouskuja tai pakastettuja muita sieniä TAI pari kolme kourallista kuivattuja suppilovahveroita
1/2-1 dl tomaattipyreetä
mustapippuria, suolaa
timjamia, kirveliä
1 maustekurkku
hienonnettua persiljaa
- Kuori ja suikaloi juurekset ja sipulit ja kiehauta ne öljyssä.
- Lisää kasvisliemi ja kuoritut, suikaloidut perunat. Jos käytät kuivattuja sieniä, lisää ne tässä vaiheessa keittoon.
- Keitä noin 20 minuuttia tai kunnes juurekset melkein kypsiä.
- Jos käytät pakastettuja sieniä, lisää ne keittoon. Kuumenna.
- Lisää keittoon tomaattipyree ja mausteet. Anna hautua hetki.
- Ennen tarjoilua lisää joukkoon suikaloitu maustekurkku ja persiljaa.
Testattu Marttakeittiössä
Tarjoa keiton kanssa ranskankermaa tai kermaviiliä sekä hyvää leipää.
1.4 kg CO2 ekv
- Energia 220 kcal/annos
- Rasva 10.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Proteiini 5.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 31.6 g
- Sokerit 7.5 g
- Kuitu, kokonais- 5.5 g
- Natrium 1570.2 mg
- Kalsium 65.7 mg
- Rauta 1.8 mg
- C-vitamiini 32 mg
Pääraaka-aineet
-
200 gKangasrousku
-
2 rklPersilja
-
1 keskikokoinen annos (80.0 g)Maustekurkku, sokerisuolattu
-
1 tlTimjami
-
1/4 tlMustapippuri
-
3/4 dlTomaattisose, tomaattipyree
-
315 gPeruna, kuorittu
-
10 dlKasvisliemi, laimennettu
-
2 1/2 rklRypsiöljy
-
8 gValkosipuli
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
150 gJuuriselleri/mukulasellerit
-
60 gPalsternakka
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana