Sienisuola

Valmistusohje

kuivattuja sieniä
karkeaa merisuolaa
(kuivattuja yrttejä, esimerkiksi rosmariinia tai timjamia)
(kuivattua sipulia)
(pippuria)

Pakkaamiseen kaunis purkki ja koristeita, esimerkiksi nauhoja

  1. Hienonna sienet morttelissa tai esimerkiksi monitoimikoneessa. Sieniksi sopivat esimerkiksi kuivatut (herkku)tatit, haperot, suppilo- ja kosteikkovahverot, mustatorvisienet ja sikurirouskut.
  2. Sekoita sienet suolan joukkoon. Sienien ja suolan määrän voi päättää jokainen itse. Eri sienet ovat maultaan ja voimakkuudeltaan erilaisia.
  3. Sienisuolan voi maustaa kuivatuilla yrteillä, kuivatulla sipulilla ja pippurilla.
  4. Kaada sienisuola kauniiseen purkkiin ja koristele.

Sienisuola on helppotekoinen ja ihana joululahja sientenystävälle. Säilytä suola kannellisessa purkissa kuivassa paikassa. Merisuolan tilalla voit käyttää esimerkiksi ruususuolaa. Sienisuola sopii liha-, kala- ja kasvisruokien mausteeksi.