Sieniteeleivät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_4381.jpg
Sieniteeleivät
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Suolainen leivonta
- Syksy
Valmistusohje
3 dl sämpyläjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
75 g margariinia tai voita
2–2 ½ dl keitettyjä, hienonnettuja rouskuja
1 dl maitoa
1 dl juustoraastetta
- Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Nypi rasva joukkoon.
- Sekoita joukkoon sienet, maito ja juustoraaste.
- Nosta taikinasta pellille leivinpaperin päälle nokareita, taputtele jauhotetuin käsin litteiksi.
- Pistele haarukalla ja paista uunissa 250°C:ssa 10–15 minuuttia.
Hiilijalanjälki
0.38 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 329 kcal/annos
- Rasva 20 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.9 g
- Proteiini 8.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 33.5 g
- Sokerit 2.2 g
- Kuitu, kokonais- 3 g
- Natrium 780.3 mg
- Kalsium 409.8 mg
- Rauta 2 mg
- C-vitamiini 2.2 mg
Pääraaka-aineet
-
1 keskikokoinen annos (150.0 g)Sieni tatti, hapero
-
50 gJuusto, rasvaa 28 %, sisältää kasvirasvaa
-
1 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
75 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
2 tlLeivinjauhe
-
3 dlJauho, jauhoseos, sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe