Siikapiirakka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/siikapiirakka.jpg
Siikapiirakka
-
Avainsanat:
- Kala
- Suolainen leivonta
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
Pohja:
2 dl piimää
2 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
25 g hiivaa
1 dl vettä
1 dl öljyä
noin 5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
3 dl kypsää puuroriisiä
4 keitettyä kananmunaa
1 tl sitruunapippuria
500 g siikafileetä
tilliä
muutama nokare margariinia tai voita
- Sekoita kaurahiutaleet piimään. Anna niiden turvota peitetyssä astiassa yön yli.
- Liuota hiiva veteen ja yhdistä liuos taikinapohjaan. Lisää suola ja öljy. Alusta vehnäjauhoilla käsistä irtoava notkea taikina. Nostata taikinaa noin puoli tuntia.
- Kauli runsas puolet taikinasta pohjaksi. Pane taikinalevy leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
- Levitä riisi taikinalle. Ripottele hienonnetut kananmunat riisin päälle ja asettele siikafileet vierekkäin, mausta sitruunapippurilla ja tillillä. Laita muutama rasvanokare kalojen päälle.
- Kauli lopputaikina kanneksi.
- Voitele piirakka munalla ja pistele kanteen haarukalla reikiä.
- Paista 200°C:ssa noin 20-30 minuuttia.
- Siian sijasta voi käyttää vaikka ahven – tai kuhafileitä. Piirakkataikina on maukas, mehevä ja helppo käsitellä. Sitä voi käyttää muidenkin piirakoiden kuoritaikinana.
Hiilijalanjälki
0.28 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 181 kcal/annos
- Rasva 8.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Proteiini 8.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18.9 g
- Sokerit 0.7 g
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Natrium 199.2 mg
- Kalsium 38.9 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 0.2 mg
Pääraaka-aineet
-
500 gSiika
-
25 gVoi
-
2 rklTilli, tuore
-
1 tlMustapippuri
-
4 kplKananmuna, keitetty
-
3 dlRiisi, keitetty, suolaa
-
5 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 dlRypsiöljy
-
1 dlVesi, vesijohtovesi
-
25 gHiiva
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 dlKaurahiutale
-
2 dlPiimä, kevytpiimä, 2% rasvaa