Siirappipiparit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/12/Joulupiparit_LMrv.jpg
Siirappipiparit
-
Avainsanat:
- Joulu
- Kananmunaton
- Maidoton
- Makea leivonta
Valmistusohje
¾ dl siirappia
1 dl sokeria
125 g maidotonta margariinia (esim. sininen Keiju 80 %)
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
3 rkl vettä tai vahvaa kahvia
1 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja
- Kiehauta siirappi, sokeri, margariini ja mausteet. Lisää kuumaan seokseen vesi.
- Sekoita jäähtyneen seoksen joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda.
- Anna taikinan kovettua seuraavaan päivään viileässä.
- Kaaviloi taikina ohueksi levyksi. Ota siitä piparkakkumuotilla kakkuja.
- Paista 200°C:ssa vaaleanruskeiksi.
0.03 kg CO2 ekv
- Energia 61 kcal/annos
- C-vitamiini 0 mg
- Rauta 0.2 mg
- Kalsium 4.2 mg
- Natrium 48.9 mg
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Sokerit 4.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 9 g
- Proteiini 0.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
- Rasva 2.6 g
Pääraaka-aineet
-
0.75 dlSiirappi
-
1 dlSokeri
-
125 gLeivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado
-
1 tlKaneli, jauhettu
-
1 tlKardemumma
-
3 rklVesi, vesijohtovesi
-
1 tlRuokasooda
-
4 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 tspInkivääri, jauhettu