Silakka-juurisellerilaatikko
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/11/MARTAT_lmasto_tex_mex_nyhtokaurapiirakka_H-e1667820680729.jpg
Silakka-juurisellerilaatikko
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 kg juuriselleriä
3 perunaa
500 g silakkafileitä
0,75 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
1 ruukku ruohosipulia
2 rkl vehnäjauhoja
4–5 dl kalalientä
- Pese ja kuori juurekset. Leikkaa juuriselleri ohuiksi viipaleiksi. Käsittele perunat samoin.
- Pyyhi silakkafileet kuiviksi ja leikkaa selkäevä pois saksilla. Mausta silakat suolalla ja pippurilla. Hienonna ruohosipuli.
- Vuoraa iso uunivuoka (n. 40 x 32) tai uunipannu leivinpaperilla ja levitä pohjalle puolet juuriselleristä ja perunasta. Ripottele päälle vehnäjauhot. Lisää hienonnettu ruohosipuli ja reilu puolet silakkafileistä.
- Peitä kalat lopuilla juureslastuilla. Nosta pinnalle loput silakkafileet ja kaada päälle kalaliemi.
- Paista 200-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmenneet.
Juuriselleri on paljon enemmän kuin pelkkä keittojuures. Se sopii oikein hyvin myös salaatteihin ja laatikkoruokiin.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
1.1 kg CO2 ekv
- Energia 211 kcal/annos
- C-vitamiini 39.8 mg
- Rauta 1.8 mg
- Kalsium 152.2 mg
- Natrium 488.2 mg
- Kuitu, kokonais- 5.9 g
- Sokerit 6.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22.9 g
- Proteiini 16.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.8 g
- Rasva 8.1 g
Pääraaka-aineet
-
1000 gjuuriselleriä
-
3 kplperunaa
-
500 gsilakkafileitä
-
0.75 tlsuolaa
-
0.25 tlmustapippuria
-
50 gruohosipulia (1 ruukullinen)
-
2 rklvehnäjauhoja
-
500 gkalalientä (5 dl vettä + 1 kalaliemikuutio)