Silakka-juurisellerilaatikko

6 annosta

Valmistusohje

1 kg juuriselleriä
3 perunaa
500 g silakkafileitä
0,75 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
1 ruukku ruohosipulia
2 rkl vehnäjauhoja
4–5 dl kalalientä

  1. Pese ja kuori juurekset. Leikkaa juuriselleri ohuiksi viipaleiksi. Käsittele perunat samoin.
  2. Pyyhi silakkafileet kuiviksi ja leikkaa selkäevä pois saksilla. Mausta silakat suolalla ja pippurilla. Hienonna ruohosipuli.
  3. Vuoraa iso uunivuoka (n. 40 x 32) tai uunipannu leivinpaperilla ja levitä pohjalle puolet juuriselleristä ja perunasta. Ripottele päälle vehnäjauhot. Lisää hienonnettu ruohosipuli ja reilu puolet silakkafileistä.
  4. Peitä kalat lopuilla juureslastuilla. Nosta pinnalle loput silakkafileet ja kaada päälle kalaliemi.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmenneet.

Juuriselleri on paljon enemmän kuin pelkkä keittojuures. Se sopii oikein hyvin myös salaatteihin ja laatikkoruokiin.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Hiilijalanjälki
1.1 kg CO2 ekv
  • Energia 211 kcal/annos
  • C-vitamiini 39.8 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • Kalsium 152.2 mg
  • Natrium 488.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.9 g
  • Sokerit 6.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.9 g
  • Proteiini 16.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.8 g
  • Rasva 8.1 g