Silakkalaatikko
-
Avainsanat:
- Kala
- Perinneherkut
Valmistusohje
noin ½ kg silakoita (tai 300 g silakkafileitä)
1 l kuorittuja, viipaloituja perunoita
1-2 sipulia
150 – 200 g siansivua viipaleina
1 ½ tl suolaa
½ tl maustepippuria (tai valkopippuria)
munamaito:
5 dl maitoa
2 munaa
1 rkl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1. Perkaa ja huuhdo silakat. Poista niistä pää, selkäruoto, pyrstö ja selkäevä. Leikkaa fileet paloiksi.
2. Kuori ja hienonna sipulit.
3. Leikkaa suurin osa siansivusta pieniksi kuutioiksi. Ruskista kuutioita hetki pannulla, lisää sitten joukkoon sipulisilppu ja anna ruskistua hiukan.
4. Lado voideltuun vuokaan kerroksittain ohuita perunaviipaleita, kalapaloja, sipuli-siansivuseosta, ripottele väliin mausteita. Pane päällimmäiseksi perunaviipaleita ja pinnalle loput sianlihaviipaleet.
5. Sekoita munamaidon aineet keskenään ja kaada vuokaan.
6. Kypsennä 175°C:ssa noin 1 ½ tuntia, pienennä lämpöä kypsymisen loppuvaiheessa.
–
Tarjoa etikkapunajuurien ja tuoreen salaatin kera.
- Energia 336 kcal/annos
- Rasva 16.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.2 g
- Proteiini 19.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 30.5 g
- Sokerit 5.5 g
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Natrium 880.5 mg
- Kalsium 169.1 mg
- Rauta 2 mg
- C-vitamiini 14.9 mg
Pääraaka-aineet
-
175 gSiankylki
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
2 kplKananmuna, kuoreton
-
5 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
0.5 tlValkopippuri
-
1.5 tlSuola, pöytäsuola
-
1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
750 gPeruna, kuorittu
-
300 gSilakkafilee