Silakkapihviburgerit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/11/MArtat_silakkapihviburgerit_uunipaatit_vaaka_H.jpg
Silakkapihviburgerit
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Junnukokki
- Kala
- Maidoton
- Syksy
Valmistusohje
6 kpl jauhoista perunaa
0,5 dl öljyä
0,5 tl yrttisuolaa tms.
(1 tl valkosipulijauhetta)
400 – 500 g silakkafileitä
2 rkl sitruunanmehua
suolaa
mustapippuria myllystä
hienonnettua tilliä
Lisäksi
ruispalaleipiä
jääsalaattia
tomaattia
punasipulia
majoneesia
- Pese perunat huolellisesti ja leikkaa pituussuunnassa halki.
- Laita perunat kulhoon ja lisää öljy, yrttisuola ja halutessa valkosipulijauhe joukkoon, sekoita.
- Laita perunat uunipellille leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin. Jätä tilaa silakkapihveille.
- Paista 225 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Valmistele sillä välin silakkapihvit.
- Aseta leikkuulaudan päälle puolikas leivinpaperi ja puolet silakkafileistä nahka alaspäin. Purista päälle sitruunanmehu, ripottele päälle suolaa, jauha mustapippuria ja lisää vielä hienonnettua tilliä.
- Aseta loput fileet nahkapuoli ylöspäin maustettujen päälle ja ripottele vielä hiukan suolaa päälle.
- Siirrä leivinpaperin päällä olevat silakkapihvit uunipellille perunoiden joukkoon, laske uunin lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 10-15 minuuttia.
- Kokoa hampurilaiset ruispalaleivän sisään kahdesta silakkapihvistä sekä kasviksista ja majoneesista. Tarjoa paattiperunoiden kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
1.73 kg CO2 ekv
- Energia 445 kcal/annos
- Rasva 23.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.3 g
- Proteiini 24.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 36.9 g
- Sokerit 7.1 g
- Kuitu, kokonais- 4.3 g
- Natrium 947.9 mg
- Kalsium 140.4 mg
- Rauta 2.4 mg
- C-vitamiini 17.6 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklMajoneesi, kananmunaton
-
4 viipalePunasipulia
-
2 kplTomaatti
-
4 lehtiä ulompiSalaatti, vihreä
-
8 viipaleRuisleipä
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
10 gSitruunamehu
-
500 gSilakkafilee
-
0.5 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
-
2 rklRypsiöljy
-
6 kplPeruna, punnittu kuorineen