Silakkapihviburgerit

4 annosta

Valmistusohje

6 kpl jauhoista perunaa
0,5 dl öljyä
0,5 tl yrttisuolaa tms.
(1 tl valkosipulijauhetta)
400 – 500 g silakkafileitä
2 rkl sitruunanmehua
suolaa
mustapippuria myllystä
hienonnettua tilliä

Lisäksi
ruispalaleipiä
jääsalaattia
tomaattia
punasipulia
majoneesia

  1. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa pituussuunnassa halki.
  2. Laita perunat kulhoon ja lisää öljy, yrttisuola ja halutessa valkosipulijauhe joukkoon, sekoita.
  3. Laita perunat uunipellille leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin. Jätä tilaa silakkapihveille.
  4. Paista 225 asteessa noin 25-30 minuuttia.

Valmistele sillä välin silakkapihvit.

  1. Aseta leikkuulaudan päälle puolikas leivinpaperi ja puolet silakkafileistä nahka alaspäin. Purista päälle sitruunanmehu, ripottele päälle suolaa, jauha mustapippuria ja lisää vielä hienonnettua tilliä.
  2. Aseta loput fileet nahkapuoli ylöspäin maustettujen päälle ja ripottele vielä hiukan suolaa päälle.
  3. Siirrä leivinpaperin päällä olevat silakkapihvit uunipellille perunoiden joukkoon, laske uunin lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 10-15 minuuttia.
  4. Kokoa hampurilaiset ruispalaleivän sisään kahdesta silakkapihvistä sekä kasviksista ja majoneesista. Tarjoa paattiperunoiden kanssa.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1.73 kg CO2 ekv
  • Energia 445 kcal/annos
  • Rasva 23.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.3 g
  • Proteiini 24.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 36.9 g
  • Sokerit 7.1 g
  • Kuitu, kokonais- 4.3 g
  • Natrium 947.9 mg
  • Kalsium 140.4 mg
  • Rauta 2.4 mg
  • C-vitamiini 17.6 mg