Sinappinen kukkakaalipaistos
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/07/martat_ilmastoruokareseptit_sinappinen_kukkakaalipaistos_h-rotated.jpg
Sinappinen kukkakaalipaistos
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Syksy
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 kukkakaali (n. 700 g)
1 sipuli
2 rkl öljyä
1 rkl sinapinsiemeniä
2 tl currya
1 rkl sinappia
2 dl ruoka- tai kaurakermaa
150 g juustoraastetta
0,25 tl suolaa
- Huuhtele kukkakaali, irrota suojalehdet. Jos ne ovat hyväkuntoiset, voit käyttää ne ruokaan. Paloittele kukkakaali pieniksi nupuiksi. Hienonna sipuli.
- Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa ja kuullota siinä sipulia, kunnes se on pehmennyt. Lisää sinapinsiemenet ja curry. Sekoittele muutama minuutti ja lisää sitten sinappi ja kerma.
- Sekoita joukkoon juusto ja suola. Kuumenna koko ajan sekoittaen, 2–3 minuuttia, kunnes kastike on hieman paksuuntunut ja juusto sulanut.
- Kääntele joukkoon kukkakaalit ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kumoa seos voideltuun uunivuokaan ja lisää tässä vaiheessa paloitellut kaalin suojalehdet, jos käytät ne.
- Kypsennä paistosta 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Käännä sitten grillivastukset päälle ja jatka kypsentämistä vielä 7–10 minuuttia.
- Anna paistoksen vetäytyä hetki. Tarjoa kukkakaalipaistos kala- ja broileriruokien lisäkkeenä.
1.12 kg CO2 ekv
- Energia 281 kcal/annos
- C-vitamiini 108.8 mg
- Rauta 1.6 mg
- Kalsium 458.4 mg
- Natrium 481.9 mg
- Kuitu, kokonais- 4.1 g
- Sokerit 7.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.5 g
- Proteiini 14.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8.7 g
- Rasva 20.4 g
Pääraaka-aineet
-
700 gkukkakaalia
-
1 kplsipuli
-
2 rklrypsiöljyä
-
1 rklsinapinsiemeniä
-
2 tlcurrya
-
1 rklsinappia
-
200 gruoka- tai kaurakermaa (2 dl)
-
150 gjuustoraastetta
-
0.25 tlsuolaa