Sinappinen perunasalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/12/sinappinen-perunasalaatti-2.jpg
Sinappinen perunasalaatti
Valmistusohje
100:lle (osana muita tarjottavia)
20 kg kiinteämaltoista perunaa
4 kg maustekurkkua
300 g kapriksia
3 kg punasipulia
majoneesi:
1 rkl sinappia
12 keltuaista
1,8 l rypsiöljyä
1 dl valkoviinietikkaa
1 rkl sinappia
4-5 tl mustapippuria
3 dl sinappia
- Keitä perunat ja jäähdytä. Kuutioi jäähtyneet perunat ja maustekurkut. Hienonna sipuli.
- Valmista majoneesi. Vatkaa keltuaiset ja ruokalusikallinen sinappia. Lisää öljy aluksi tipoittain koko ajan sekoittaen. Jatka öljyn lisäämistä ohuena nauhana ja sekoita edelleen koko ajan. Sekoita joukkoon etikka ja pippuri. Lisää lopuksi sinappi ja sekoita.
- Sekoita keskenään peruna- ja maustekurkkukuutiot, sipuli ja kaprikset.
- Kaada joukkoon majoneesi ja pyörittele kevyesti. Anna maustua seuraavaan päivään.
0.77 kg CO2 ekv
- Energia 300 kcal/annos
- C-vitamiini 23.4 mg
- Rauta 1.8 mg
- Kalsium 33.2 mg
- Natrium 480 mg
- Kuitu, kokonais- 3.6 g
- Sokerit 4.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 35.9 g
- Proteiini 4.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
- Rasva 17.3 g
Pääraaka-aineet
-
20000 gPeruna, punnittu kuorineen
-
4000 gMaustekurkku, sokerisuolattu
-
3000 gSipuli
-
1 rklSinappi
-
245 gKananmunan keltuainen, 34% kananmunan massasta
-
18 dlRypsiöljy
-
1 dlViinietikka
-
4 1/2 tlMustapippuri
-
3 dlSinappi
-
300 gramsKapris, purkitettu
-
1 rklSinappi