Sinappiset uunisilakat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/sinappisilakatnetti.jpg
Sinappiset uunisilakat
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kala
- Kananmunaton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
500 – 600 g silakkafileitä
suolaa, sitruunapippuria
1 tl salviaa
1/2 dl kermaa
2-3 tl vaaleaa sinappia
2-3 rkl korppujauhoja
- Poista fileistä selkäevät, ripota suolaa ja sitruunapippuria sisäpuolelle ja taita kalan muotoon. Lado osittain päällekkäisiksi riveiksi voideltuun vuokaan.
- Sekoita sinappi kermaan, kerma paksunee. Ripota murskattu salvia kaloille ja sivele päältä kermaseoksella.
- Ripottele päälle korppujauhoja.
- Paista uunissa 200°C:ssa noin 20 minuuttia.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.94 kg CO2 ekv
- Energia 239 kcal/annos
- Rasva 14.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
- Proteiini 23 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.3 g
- Sokerit 1 g
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Natrium 744.9 mg
- Kalsium 132.7 mg
- Rauta 1.5 mg
- C-vitamiini 0.2 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tspSalvia, jauhettu
-
1/2 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
-
2 1/2 rklJauho, korppujauho
-
2 1/2 tlSinappi
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
550 gSilakkafilee