Sinappisilakat

G
4 annosta

Valmistusohje

1 kg silakoita tai 500-600 g silakkafileitä

Mausteliemi:
4 dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl väkiviinaetikkaa

Kastike:
1 dl sinappia
2-3 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl rouhittua valkopippuria
1 1/2 dl öljyä
1 rkl väkiviinaetikkaa
1/2 dl tillisilppua

  1. Liota silakkafileitä etikkavedessä noin 6 tuntia.
  2. Valuta fileet. Jos haluat, voit poistaa fileistä nahan.
  3. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja pane fileet siihen maustumaan.
  4. Anna fileiden maustua kylmässä noin vuorokausi.
Hiilijalanjälki
1.04 kg CO2 ekv
  • Energia 567 kcal/annos
  • Rasva 47.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.7 g
  • Proteiini 23.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14 g
  • Sokerit 11.4 g
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Natrium 1566 mg
  • Kalsium 146.3 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • C-vitamiini 0.6 mg