Sinikan ja Tuomon jäniskeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/02/DSC1347.jpg
Sinikan ja Tuomon jäniskeitto
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Keitot
- Liha
- Maidoton
Valmistusohje
1 jänis
vettä
(meri)suolaa
maustepippureita
pala valkokaalia
1-2 porkkanaa
1-2 sipulia
2-3 perunaa
1 lihaliemikuutio
persiljaa
- Pane paloiteltu jänis kattilaan, lisää suolaa ja muutama maustepippuri. Keitä lihaa 2-3 tuntia, painekeittimessä liha kypsyy nopeammin.
- Ota kypsä liha liemestä, jäähdytä ja paloittele annospaloiksi. Siivilöi liemi.
- Suikaloi kaali, kuutioi porkkanat ja perunat sekä silppua sipuli. Kuumenna siivilöity liemi kiehuvaksi. Lisää kaalisilppu, porkkanakuutiot ja sipulisilppu.
- Kypsennä noin 20 minuuttia ja lisää perunakuutiot. Lisää lihaliemikuutio ja vettä tarvittaessa.
- Lisää jänispalat. Kypsennä keitto hiljaa hauduttaen. Ripottele lopuksi pinnalle persiljaa.
2.07 kg CO2 ekv
- Energia 362 kcal/annos
- Rasva 13 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
- Proteiini 54 g
- Hiilihydraatti erotuksena 8.2 g
- Sokerit 2.8 g
- Kuitu, kokonais- 1.5 g
- Natrium 665.6 mg
- Kalsium 61.5 mg
- Rauta 5 mg
- C-vitamiini 19.4 mg
Pääraaka-aineet
-
2000 gJänis
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
300 gValkokaali, keräkaali
-
1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
3 rklPersilja
-
1/2 tbspMaustepippuri, jauhettu
-
2 1/2 kplPeruna, kuorittu
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana