Siskonmakkara-basilikapasta

5 annosta

Valmistusohje

400 g siskonmakkaroita (1 pkt)
2 rkl öljyä
2 keltasipulia
2 tlk valkosipuli-tomaattimurskaa (yht. noin 800 g)
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1 ruukku basilikaa
Lisäksi:
400 g täysjyväpastaa
(parmesaaniraastetta)

1. Lämmitä öljyä paistinpannulla. Purista siskonmakkarat kuoristaan suoraan pannulle nokareiksi ja paista kauniin ruskeiksi. Siirrä makkarat pois pannulta.
2. Hienonna sipulit ja kuullota pannulla. Lisää tomaattimurska, suola ja pippuri. Keitä kastiketta kannen alla haudutellen 10 minuuttia ja lisää sitten siskonmakkarat. Jatka keittämistä vielä 5 minuuttia.
3. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna sillä välin basilika ja lisää se kastikkeeseen.
4. Valuta pasta ja sekoita kastike pastan joukkoon. Jos haluat, ripottele raastettua parmesaanijuustoa pinnalle.

Hiilijalanjälki
1.21 kg CO2 ekv
  • Energia 638 kcal/annos
  • Rasva 23.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.3 g
  • Proteiini 24.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 88.5 g
  • Sokerit 20.4 g
  • Kuitu, kokonais- 6.6 g
  • Natrium 840 mg
  • Kalsium 108 mg
  • Rauta 3.7 mg
  • C-vitamiini 35.3 mg