Siskonmakkarakeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/11/Siskonmakkarakeitto.jpg
Siskonmakkarakeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Keitot
- Liha
Valmistusohje
1 l vettä
1 liha- tai kasvisliemikuutio
2 porkkanaa
pala lanttua
6 perunaa
pala purjoa
300 g siskonmakkaroita
suolaa ja pippuria
persiljaa
- Pese ja kuori juurekset ja perunat. Leikkaa porkkanat ja lanttu kuutioiksi ja lisää kiehuvaan veteen. Keitä 5 min.
- Halkaise purjo ja huuhtele kylmässä vedessä. Viipaloi ohuiksi puolirenkaiksi.
- Lisää lohkotut perunat ja purjo keittoon.
- Kun kasvikset ovat melkein kypsiä, “lypsä” siskonmakkaroista makkaramassa nokareina keittoon. Anna keiton poreilla noin 5 minuuttia.
- Tarkista maku ja mausta mieleiseksi suolalla ja pippurilla.
- Lisää lopuksi keittoon hienonnettua persiljaa.
Vinkki 1: Jos makkarat on tehty luonnonsuoleen, leikkaa ne saksilla keittoon.
Vinkki 2: Samalla tavalla voit valmistaa keiton myös lenkki- ja nakkimakkaroista.
Testattu Marttakeittiössä
1.12 kg CO2 ekv
- Energia 258 kcal/annos
- Rasva 15.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g
- Proteiini 10.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 24.1 g
- Sokerit 6.2 g
- Kuitu, kokonais- 3.5 g
- Natrium 1140 mg
- Kalsium 59.2 mg
- Rauta 1.5 mg
- C-vitamiini 33.8 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
0.25 tlMustapippuri
-
0.25 tlSuola, pöytäsuola
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
300 gRaakamakkara, siskonmakkara
-
50 gPurjosipuli
-
300 gPeruna, kuorittu
-
200 gLanttu
-
2 iso annos (100.0 g)Porkkana
-
10 dlVesi, vesijohtovesi