Sitruunainen dippikastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Dippi3-1.jpg
Sitruunainen dippikastike
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kananmunaton
Valmistusohje
2 dl kermaviiliä
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1-2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
ripaus mustapippuria ja suolaa
1. Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
2. Paloittele erilaisia kasviksia ja tarjoa dipin kera.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.16 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 48 kcal/annos
- Rasva 3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
- Proteiini 1.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 3.9 g
- Sokerit 3.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.1 g
- Natrium 165.1 mg
- Kalsium 62.7 mg
- Rauta 0.1 mg
- C-vitamiini 3 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklRuohosipuli
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
1/4 tlMustapippuri
-
3.5 gValkosipuli
-
1 tlSokeri
-
10 gSitruunamehu
-
2 dlKermaviili, rasvaa 6 %, vl