Sitruunainen dippikastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Dippi3-1.jpg
Sitruunainen dippikastike
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
2 dl kermaviiliä
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1-2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
ripaus mustapippuria ja suolaa
1. Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
2. Paloittele erilaisia kasviksia ja tarjoa dipin kera.
Testattu Marttakeittiössä
0.16 kg CO2 ekv
- Energia 48 kcal/annos
- Rasva 3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
- Proteiini 1.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 3.9 g
- Sokerit 3.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.1 g
- Natrium 165.1 mg
- Kalsium 62.7 mg
- Rauta 0.1 mg
- C-vitamiini 3 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklRuohosipuli
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
1/4 tlMustapippuri
-
3.5 gValkosipuli
-
1 tlSokeri
-
10 gSitruunamehu
-
2 dlKermaviili, rasvaa 6 %, vl