Sitruunainen uunisiika ja sinappinen kermaviilikastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/uunisiika.jpg
Sitruunainen uunisiika ja sinappinen kermaviilikastike
-
Avainsanat:
- Kala
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
2 perattua siikaa (á noin 800 g)
1 purjo (300 g)
1 sitruuna
1 nippu tilliä
2 tl hienoa merisuolaa
1 tl mustapippuria
- Huuhdo peratut kalat nopeasti kylmällä vedellä. Kuivaa talouspaperilla. Aseta kalat leivinpaperin päälle uunipellille tai uunivuokaan.
- Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.Hauduta purjosilppua pari minuuttia mikroaaltouunissa.
- Pese sitruuna hyvin ja leikkaa se kuorineen ohuiksi viipaleiksi.
- Pätki tilli. Säästä muutama oksa koristeluun.
- Mausta kala sisältä suolalla ja pippurilla. Täytä kalat purjolla, sitruunaviipaleilla ja tillillä.
- Paista uunissa 200°C:ssa, toiseksi alimmalla tasolla, noin puoli tuntia.
Sinappinen kermaviilikastike:
4 dl kermaviiliä
4 kovaksi keitettyä munaa hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua
2 tl sinappia
2 tl sokeria
1 tl suolaa
hiven valkopippuria
- Sekoita ainekset tasaiseksi kastikkeeksi.
- Tarkista maku ja anna tekeytyä kylmässä.
1.7 kg CO2 ekv
- Energia 307 kcal/annos
- Rasva 13.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.3 g
- Proteiini 40.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7.7 g
- Sokerit 4.7 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 1065.2 mg
- Kalsium 220.1 mg
- Rauta 2.2 mg
- C-vitamiini 18.5 mg
Pääraaka-aineet
-
1/4 tlValkopippuri
-
1 tlRuokasuola, jodioitu
-
2 tlSokeri
-
2 tlSinappi
-
1/3 dlSitruunamehu
-
4 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, keitetty
-
4 dlKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
1600 gSiika
-
1 tlMustapippuri
-
2 tlSuola, pöytäsuola
-
50 gTilli, tuore
-
120 gSitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
300 gPurjosipuli