Sitruunaiset letut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_kasvisaineisto_sitruunainkivaariletut_vaaka_H.jpg
Sitruunaiset letut
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Junnukokki
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Maidoton
- Vegaaninen
Valmistusohje
3 dl vehnäjauhoa
5 dl kaurajuomaa
1 mm suolaa
n. 1 cm pala tuoretta inkivääriä
1 sitruuna (luomu)
Paistamiseen: öljyä
Lisäksi: vaahterasiirappia
- Sekoita jauhot, kaurajuoma ja suola keskenään.
- Kuori ja raasta inkivääri. Lisää taikinaan.
- Pese sitruuna huolella ja raasta sen kuori taikinan joukkoon. Anna taikinan vetäytyä puolisen tuntia.
- Laita lettupannun koloihin öljyä, kuumenna ja paista taikinasta pieniä lettuja.
- Tarjoile vaahterasiirapin kanssa.
VINKKI: Voit käyttää muitakin sitrushedelmiä, kuten limeä tai verigreippiä!
- Energia 390 kcal/annos
- Rasva 14.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
- Proteiini 6.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 63.9 g
- Sokerit 16.1 g
- Kuitu, kokonais- 3.3 g
- Natrium 105.7 mg
- Kalsium 36.3 mg
- Rauta 2.9 mg
- C-vitamiini 0.1 mg
Pääraaka-aineet
-
4 rklVaahterasiirappi
-
4 rklRypsiöljy
-
1 keskikokoinenSitruuna, raaka
-
10 gInkivääri
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
500 gKaurajuoma, maidoton
-
180 gVehnäjauho, valkoinen