Sitruunaleivokset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Sitruunaleivokset.jpg
Sitruunaleivokset
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
Valmistusohje
60 kpl
pohja:
200 g voita (L)
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 muna
kinuski:
6 dl kuohukermaa (L)
6 dl fariinisokeria
täyte:
4 keltuaista
2 munaa
2 tl sitruunankuorta raastettuna
½ dl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 dl sitruunamehua
koristeeksi: mintunlehtiä
- Aloita kinuskin valmistamisella. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Keitä kinuskiksi ja laita jäähtymään.
- Valmista pohja. Mittaa kulhoon voi ja kuivat aineet. Sekoita tai nypi tasaiseksi. Sekoita joukkoon muna. Voit tehdä taikinan myös yleiskoneella.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipannuun tai vuokaan (30 x 35 cm). Tee pohjaan parin sentin korkuiset reunat. Pistele pohja haarukalla ja paista 200°C:ssa uunin alatasolla 10 minuuttia.
- Valmista täyte. Vatkaa keltuaisten ja munien rakenne rikki. Yhdistä muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi seos kinuskin joukkoon. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle.
- Laske uunin lämpötila 175°C:seen ja paista keskitasolla noin 25 minuuttia.
- Jäähdytä ja laita vetäytymään jääkaappiin seuraavaan päivään. Tällöin levystä on helpompi leikata annospaloja.
- Paloittele levy annospaloiksi ja koristele mintunlehdillä.
- Voit tehdä leivokset myös käyttämällä makeutettua kondensoitua maitoa (noin 9 dl eli 3 tölkkiä). Tällöin ei tarvitse keittää kinuskia, vaan kondensoitu maito yhdistetään muihin täytteen aineisiin sellaisenaan. Huomaa kuitenkin, ettei kondensoitua maitoa saa laktoosittomana.
Hiilijalanjälki
0.09 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 124 kcal/annos
- C-vitamiini 0.8 mg
- Rauta 0.2 mg
- Kalsium 22.1 mg
- Natrium 36.7 mg
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Sokerit 10.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 14.6 g
- Proteiini 1.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.2 g
- Rasva 6.9 g
Pääraaka-aineet
-
200 gVoi
-
3 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 dlJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
1 dlSokeri
-
1 tlLeivinjauhe
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
6 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
6 dlSokeri
-
82 gKananmunan keltuainen, 34% kananmunan massasta
-
2 tlSitruunankuori
-
1 dlSitruunamehu
-
10 gMinttu, tuore
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1/2 dlJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
1 rklVanilliinisokeri