Sitruunasilli

Sitruunasilli on raikas sillivalinta niin juhannus- kuin joulupöytään. Sitruunainen silli maustuu jääkaapissa vuorokaudessa.

G
4 annosta

Valmistusohje

2 suolasilliä tai 4 sillifileetä
1 sitruuna
1-2 keltasipulia

liemi:
2 sitruunan mehu
1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vettä
8-10 neilikkaa

lisäksi:
tuoretta tilliä

  1. Poista kalojen sisälmykset sekä vatsaonteloa peittävä tumma kalvo.
  2. Leikkaa evät ja pyrstö sekä löysä vatsanahka pois. Liota sillejä vedessä yön yli.
  3. Kiehauta mausteliemen ainekset ja jäähdytä liemi.
  4. Leikkaa hyvin pesty sitruuna ja kuoritut sipulit ohuiksi viipaleiksi.
  5. Valuta ja fileoi sillit ja leikkaa viipaleiksi.
  6. Lado silli-, sitruuna- ja sipuliviipaleet kerroksittain tölkkiin. Kaada liemi päälle.
  7. Anna sillien maustua kylmässä vuorokauden verran.
  8. Viimeistele tillillä. Tarjoa saaristolaisleivän tai uusien perunoiden kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.74 kg CO2 ekv
  • Energia 229 kcal/annos
  • Rasva 14.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
  • Proteiini 10.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.1 g
  • Sokerit 12.6 g
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Natrium 3724.1 mg
  • Kalsium 78.1 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • C-vitamiini 20.5 mg