Sitruunasilli
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/11/sitruunasilli_vaaka-1.jpg
Sitruunasilli
Sitruunasilli on raikas sillivalinta niin juhannus- kuin joulupöytään. Sitruunainen silli maustuu jääkaapissa vuorokaudessa.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Juhannus
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
- Vappu
Valmistusohje
2 suolasilliä tai 4 sillifileetä
1 sitruuna
1-2 keltasipulia
liemi:
2 sitruunan mehu
1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vettä
8-10 neilikkaa
lisäksi:
tuoretta tilliä
- Poista kalojen sisälmykset sekä vatsaonteloa peittävä tumma kalvo.
- Leikkaa evät ja pyrstö sekä löysä vatsanahka pois. Liota sillejä vedessä yön yli.
- Kiehauta mausteliemen ainekset ja jäähdytä liemi.
- Leikkaa hyvin pesty sitruuna ja kuoritut sipulit ohuiksi viipaleiksi.
- Valuta ja fileoi sillit ja leikkaa viipaleiksi.
- Lado silli-, sitruuna- ja sipuliviipaleet kerroksittain tölkkiin. Kaada liemi päälle.
- Anna sillien maustua kylmässä vuorokauden verran.
- Viimeistele tillillä. Tarjoa saaristolaisleivän tai uusien perunoiden kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0.74 kg CO2 ekv
- Energia 229 kcal/annos
- Rasva 14.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
- Proteiini 10.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 16.1 g
- Sokerit 12.6 g
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Natrium 3724.1 mg
- Kalsium 78.1 mg
- Rauta 1.5 mg
- C-vitamiini 20.5 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tspNeilikka, jauhettu
-
1 1/2 dlVesi, vesijohtovesi
-
1/2 dlSokeri
-
1 dlSitruunamehu
-
1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 pieni annos (100.0 g)Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
300 gSilli, tynnyriin suolattu