Skånen perunat

G
4 annosta

Valmistusohje

500 g kiinteää perunaa
1 sipuli
2 rkl margariinia tai voita
2,5 dl ruokakermaa tai vastaavaa kauravalmistetta
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
tuoretta persiljaa

  1. Pese ja kuori perunat. Leikkaa ne kuutioiksi, n. 2 cm x 2 cm. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Sulata rasva kattilassa ja lisää perunat ja sipulit. Kuullota noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Älä ruskista.
  3. Lisää ruokakerma tai kauravalmiste ja hauduta välillä sekoitellen, kunnes perunat ovat kypsiä ja rakenne muhennosmainen. Jos seos kuivuu liikaa, ennen kuin perunat kypsyvät, voit lisätä hieman kermaa, maitoa tai vettä.
  4. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Silppua persiljaa ja ripottele päälle ennen tarjoilua.
Hiilijalanjälki
0.6 kg CO2 ekv
  • Energia 202 kcal/annos
  • Rasva 10.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
  • Proteiini 3.4 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 23 g
  • Sokerit 2 g
  • Kuitu, kokonais- 2.5 g
  • Natrium 663.4 mg
  • Kalsium 23.8 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 16 mg

Testattu Marttakeittiössä