Skånen perunat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/11/marttaliitto_joulu_lohi_vaaka_h.jpg
Skånen perunat
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvikset
Valmistusohje
500 g kiinteää perunaa
1 sipuli
2 rkl margariinia tai voita
2,5 dl ruokakermaa tai vastaavaa kauravalmistetta
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
tuoretta persiljaa
- Pese ja kuori perunat. Leikkaa ne kuutioiksi, n. 2 cm x 2 cm. Kuori ja hienonna sipuli.
- Sulata rasva kattilassa ja lisää perunat ja sipulit. Kuullota noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Älä ruskista.
- Lisää ruokakerma tai kauravalmiste ja hauduta välillä sekoitellen, kunnes perunat ovat kypsiä ja rakenne muhennosmainen. Jos seos kuivuu liikaa, ennen kuin perunat kypsyvät, voit lisätä hieman kermaa, maitoa tai vettä.
- Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Silppua persiljaa ja ripottele päälle ennen tarjoilua.
0.6 kg CO2 ekv
- Energia 202 kcal/annos
- Rasva 10.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
- Proteiini 3.4 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 23 g
- Sokerit 2 g
- Kuitu, kokonais- 2.5 g
- Natrium 663.4 mg
- Kalsium 23.8 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 16 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
10 gPersilja, tuore
-
0.5 tlMustapippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
250 gRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, kaurakerma, kevyt, rasvaa 7 %
-
1 keskikokoinenSipulit
-
500 gPeruna, punnittu kuorineen
-
2 rklVoi