Naisasianaisen skonssit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/05/lucinan_brunssi_martat_skonssit_nokkoslabhne_hpien-683x1024-1-rotated.jpg
Naisasianaisen skonssit
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
3,25 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
50 g voita
0,75 dl hiutaleita
1,5 dl juustoraastetta (esim. emmental)
1 rkl tuoreita timjaminlehtiä
1,5 dl maitoa tai kasvijuomaa
Lisäksi jauhoja leivontaan
- Mittaa jauhot kulhoon ja sekoita joukkoon leivinjauhe. Lisää kulhoon voi ja nypi jauhojen kanssa.
- Lisää hiutaleet, juustoraaste, timjami ja maito tai kasvijuoma ja sekoita pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
- Kauli taikina kevyesti jauhotetulla työtasolla n. 2 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta pyöreällä muotilla tai juomalasilla painamalla pyöreitä kiekkoja. Taikinan voi kaulia pari kertaa uudelleen.
- Nosta kiekot pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa n. 12–15 minuuttia. Syö hieman jäähtyneinä esimerkiksi nokkoslabnehin kanssa.
Vinkki: Skonssit voi myös pakastaa.
0.13 kg CO2 ekv
- Energia 131 kcal/annos
- Rasva 5.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
- Proteiini 4.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 16.3 g
- Sokerit 0.8 g
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Natrium 149 mg
- Kalsium 157.1 mg
- Rauta 0.9 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
150 gMaito, rasvaton
-
1 rklTimjami
-
75 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
26 gNeljän viljan hiutale
-
50 gVoi
-
10 gLeivinjauhe
-
211 gVehnäjauho, valkoinen